Bećiraj: Želim sa Dinamom u Ligu šampiona

Lijep je osjećaj osvojiti titulu, bez obzira na to što sam došao u klub u kojem se trofeji podrazumijevaju. Ovo je za Dinamo šesta uzastopna titula, to sve govori - rekao je Bećiraj
50 pregleda 0 komentar(a)
Bećiraj, Foto: Savo Prelević
Bećiraj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.05.2011. 21:16h

Osvojio je titulu, u srijedu će i Kup, igrao je Ligu Evrope, postigao 15 golova, postao nezamjenjivi prvotimac, čak i jedan od glavnih fudbalera - prva sezona Fatosa Bećiraja u Dinamu bila je kao iz snova.

Baš kao i u dresu Budućnosti prije tri godine, došao je nepoznat, krenuo iz sjenke, a onda napravio “bum”...

- Lijep je osjećaj osvojiti titulu, bez obzira na to što sam došao u klub u kojem se trofeji podrazumijevaju. Ovo je za Dinamo šesta uzastopna titula, to sve govori - kaže Bećiraj za “Vijesti”, podsjećajući se i titule sa ekipom Budućnosti, prije tri godine:

- Opet sam imao sreću da dođem u klub i već prve sezone osvojim trofej. Naravno, titula sa Budućnosti se više slavila, jer je bila prva, dok su trofeji za Dinamo odavno postali navika. Takođe, navijači Dinama bojkotuju klub, ta priča “starija” je od mog dolaska. No, bez obzira na sve, znali smo da proslavimo i ovaj trofej.

Dinamo je proslavio titulu nakon remija protiv Splita (1:1), u subotu, pošto je “vječitom rivalu” Hajduku pobjegao čak 17 bodova. Zagrebački klub u srijedu će osvojiti Kup, revanš u Karlovcu nakon pobjede od 5:1 u prvom meču biće puka formalnost.

A Bećiraj je u dva trofeja “ugradio” 15 golova - osam u prvenstvu i sedam u Kupu, od kojih dva u prvom meču finala.

- Nije bilo lako, jer kada sam došao Dinamo je imao šest napadača, a u prvenstvu je već bilo prošlo devet kola. Međutim, postepeno sam ulazio u tim, radio sam profesionalno, davao sve od sebe treninzima i dopao se treneru - kaže Bećiraj.

Trener je bio Vahid Halilhodžić, na čiju je preporuku, nije tajna, Bećiraj avgusta prošle godine došao iz Budućnosti u Dinamo. Halilhodžić je otišao prije 20 dana, zbog svađe sa gazdom Zdravkom Mamićem, ali ni to nije poremetilo Bećirajev status.

- Promjene trenera su normalne za jednog fudbalera. Halilhodžić je dobar trener i imali smo dobar odnos, ali nije na meni da komentarišem zašto je otišao. Želim da se nametnem i novom treneru, nadam se da sam djelimično uspio u prvoj utakmici Kupa, kada sam postigao dva gola.

Bećiraj vjerovatno ostaje u Dinamu, iako je Mamić izjavio zimus da je “odbio ponudu od pet miliona eura”.

- Želim sa Dinamom da igram Ligu šampiona. To je moj san, kao i vjerovatno svakog fudbalera. Mislim da nismo bez šansi, jer krećemo iz četvrtog kola kvalifikacija, bićemo nosioci na žrijebu, a imamo i dobar tim - kaže Bećiraj, koji će već u četvrtak ujutru odjaviti sezonu u Dinamu i krenuti put Podgorice, na okupljanje reprezentacije.

Svi znamo šta nam znači Bugarska

U odsustvu Simona Vukčevića i Branka Boškovića, a vjerovatno i Stevana Jovetića, koji još nije odigrao ni minut ove sezone, Fatos Bećiraj mogao bi da bude adut Zlatka Kranjčara za utakmicu protiv Bugarske, 4. juna u Podgorici.

- Oslabljeni jesmo, ali smo i u dosadašnjim utakmicama pokazali da nema nezamjenjivih, da možemo da pobijedimo i odigramo dobro čak i bez najboljih. Osvojili smo deset bodova na četiri utakmice i to sigurno nije bilo slučajno. Imaćemo veliki motiv, svi znamo šta nam ova utakmica znači i šta nam donosi pobjeda. Vjerujem da će taj detalj biti prevaga i da ćemo ostvariti novu pobjedu - kazao je Bećiraj.

Bonus video: