Ronaldo za sva vremena

Španski mediji su pomalo u šali opisali Ronaldovu sezonu: „Ne zovite ga više CR7, on je CR40”, pisale su novine u Madridu
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: REUTERS
Ronaldo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.05.2011. 15:40h

Nije Barseloninu titulu bacio u drugi plan, ali je učinio da se posljednje tri sedmice priča gotovo isto o njegovom rekordu kao o partijama Barse - Kristijano Ronaldo je dao dva gola Almeriji, došao do kvote od 40 pogodaka u sezoni i postavio novi rekord u Primeri.

Njegov učinak je za dva gola bolji od onog koji su imali u prošlosti Ugo Sančes i Telmo Zara.

Španski mediji su pomalo u šali opisali Ronaldovu sezonu:

„Ne zovite ga više CR7, on je CR40”, pisali su mediji u Madridu.

GOLMANI

Amelija (Milan) - Milan nije bio mnogo zainteresovan da zakine Udineze u posljednjem kolu, a da nije bilo Amelije na golu šampion bi vjerovatno bio deklasiran na „Friuliju”.

Krul (Njukasl) - primio je tri gola protiv VBA, a onda je saznao da će debitovati na golu Holandije i to u prijateljskom meču protiv Brazila.

ODBRANA

Bartra (Barselona) - Barsa je lansirala mladiće protiv Malage i skoro svi su iskoristili šansu. Bartra se čak i upisao u strijelce u Andaluziji.

Lusio (Inter) - u duelu sa Katanijom se zabavljao, dizao je navijače na noge driblinzima i prodorima... Brazilac je odigrao sezonu bez greške, uprkos posrtanju Intera.

Dijas (Hetafe) - u predgrađu Madrida su strahovali za opstanak. Bivši bek Boke juniors je skratio nervozu golom u Sosijedadu.

Kjelini (Juventus) - uz Del Pjera, jedini kome navijači Juvea nemaju šta da zamjere...

SREDINA

Adam (Blekpul) - Blekpul se vraća u Čempionšip, ali je gotovo sigurno da Adam tu ligu više neće igrati. Ima kvalitet za Premijer ligu.

Čoi (VBA) - het-trik na kraju sezone je pravi poklon za Roja Hodžsona, čovjeka koji je spasao tim iz Birmingema ispadanja.

Afelaj (Barselona) - svugdje bi igrao više nego što je to slučaj u Barsi, ali je njemu dovoljno što može da bude i rezerva Inijesti, Ćaviju i ostalima. Katalonci vole Holanđane!

Park (Mančester junajted) - on ne prašta nikom, svaki meč je za njega novo dokazivanje. Nije oprostio ni Blekpulu, natjerao je navijače „mandarina” na suze.

Draksler (Šalke) - ima samo 17 godina. Ko ga je gledao u finalu Kupa Njemačke protiv Duizburga, vidio je sve - on je budućnost njemačkog fudbala.

Gabi (Saragosa) - sa dva pogotka protiv Levantea je donio opstanak timu sa „La Romarede”.

Zarate (Lacio) - ispostavilo se da trijumf u Lećeu nije bio neophodan. Ipak, Argentinac oduševi u svakom meču.

NAPAD

Pavljučenko (Totenhem) - cijele sezone ga nije bilo nigdje, a onda se naljutio i poslao Birmingem u Čempionšip.

Ronaldo (Real Madrid) - više nije CR7, sada je CR40. Rekorder u španskom fudbalu, bolji i od Uga Sančesa...

Toti (Roma) - da je „vučica” bila u njegovom ritmu u finišu sezone sad bi na „Olimpiku” bilo drugačije raspoloženje.

Grandolfo (Bari) - 19-godišnjak je na kraju sezone dobio šansu da prvi put zaigra od prvog minuta. Šansu je iskoristio u potpunosti - upisao je het-trik u Bolonji.

Huntelar (Šalke) - povreda ga je spriječila da pruži mnogo više ove sezone. Međutim, bio je dvostruki strijelac protiv Duizburga, trofej Kupa svakako ima i njegov pečat.

Rodaljega (Vigan) - sačuvao se za posljednje kolo - riješio pobjednika protiv Stouka i potpisao opstanak svom timu.

Bonus video: