Gvardiola: Srećan sam što su svi igrači zdravi

Izbjegli smo povrede na kraju sezone, a tome je pomogla činjenica što smo mnoge mogli i da odmaramo. Na "Vembliju" nas čeka zahtijevan suparnik, odlična i iskusna ekipa
0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: REUTERS
Gvardiola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.05.2011. 12:25h

Barselona je lako savladala Malagu (3:1), a taj trijumf je poslužio Kataloncima kao dobru uvertiru za ključnu nedjelju pred finale Lige šampiona protiv Mančester junajteda (subota).

- Ova pobjeda nam pomaže da se pripremamo u dobrom raspoloženju - bio je kratak trener Barselone Pep Gvardiola.

Šef struke novog, starog prvaka Španije osvrnuo se na sedmicu koja prethodi velikom okršaju sa engleskim šampionom.

- Moramo tokom nedjelje dosta da radimo, prije svega na psihološkom planu. Od četvrtka ćemo početi sa taktičkim pripremama za meč - rekao je talentovani trener.

Ono što raduje sve u taboru Barselone je činjenica da su svi igrači zdravi i Gvardiola će moći da Mančesteru suprotstavi najači sastav.

- Pokušaćemo da ponovimo ono što smo uradili 2009. godine, kada smo takođe dobili Mančester. Svi igrači koje imam na raspolaganju će putovati u Londonu, a vidjećemo ko će igrati. Izbjegli smo povrede na kraju sezone, a tome je pomogla činjenica što smo mnoge mogli i da odmaramo. Na "Vembliju" nas čeka zahtijevan suparnik, odlična i iskusna ekipa.

Četrdesetogodišnji trener, koji je na klupi Barselone od 2008. godine, tvrdi da je osvnovni cilj ove sezone ostvaren, odbranjena je titula u Španiji. Međutim, i dodao da njegov tim ne želi da stane na posljednjem koraku od titule prvaka Evrope.

- Iskreno, moram priznati da je za nas Primera najveće takmičenje i prvenstveno smo srećni što smo tamo prvi. Liga šampiona je najeksponiranije takmičenje, u tom finalu će nas gledati cijeli svijet i zato želimo da na pravi način predstavimo sebe, ali i španski fudbal.

Bonus video: