Mihajlović: Montolivo da odluči šta želi

„Došao je trenutak da Montolivo mora da odluči šta želi, i da kaže da li ostaje ili ne“, kaže Siniša Mihajlović, trener Fiorentine.
0 komentar(a)
Mihajlović, Foto: Reuters
Mihajlović, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.05.2011. 12:41h

Osim povratka na teren Stevana Jovetića, u Fiorentini mnogo toga u budućnosti zavisi od sudbine Rikarda Montoliva. Kapiten „ljubičastih“ još uvijek nije odlučio da li želi da ostane u Firenci, iako mu je klub ponudio produžetak ugovora do 2016. godine, uz dvostruko veći ugovor od dosadašnjeg, po kojem bi ubuduće zarađivao oko dva miliona eura godišnje.

„Došao je trenutak da Montolivo mora da odluči šta želi, i da kaže da li ostaje ili ne. To moramo da znamo što prije, kako bismo mogli da napravimo program za iduću sezonu. jednostavno, ne možemo da čekamo još 15-20 dana njegovu odluku“, kaže Siniša Mihajlović, trener Fiorentine.

Ponuda Montolivu stoji na stolu skoro godinu dana, a vezista Fiorentine razmišlja o promjeni sredine, jer ima „dilemu oko budućih programa Fiorentine“. Juventus je prvi na listi čekanja.

„Mislim da su ambicije Fiorentine kao i do sada, da budemo među prvih pet do sedam ekipa i izborimo Evropu. Niko nije govorio o Skudetu. Zato ne razumijem izjave Montoliva. Ja bih bio srećan da ostane, radi se o velikom igraču, sa njim imam dobar odnos, i puno mi je pomogao tokom sezone. Mislim da je uprava kluba bila dovoljno jasna oko planova za budućnost, sad je red na njega da se izjasni“, dodao je Mihajlović.

Bonus video: