NAKON TITULE

Klop: Samo je Barselona jača od nas

"Ja mislim da, osim Barselone, u kojoj je sve vrhunski posloženo, nema kluba koji je bolji ili atraktivniji od Borusije", kazao je Klop za Zidojče cajtung.
0 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.05.2011. 13:13h

Da li zbog entuzijazma zbog nedavno osvojene titule u Bundes ligi, ili nečeg drugog, tek trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop izjavio je da je samo Barselona jača od njegove ekipe.

"Vrlo je malo klubova koji po svojem kvalitetu, ambicijama i plaćanju mogu parirati Borusiji. Možda je pet takvih klubova u Europi. Kažem možda. Ja mislim da, osim Barselone, u kojoj je sve vrhunski posloženo, nema kluba koji je bolji ili atraktivniji od Borusije", kazao je Klop za Zidojče cajtung.

Stručnjak koji je uspio da „milionerima“ vrati titulu poslije punih sedam godina, da će iduća sezona biti još izazovnija.

"Iduće sezone nećemo uživati reputaciju tipičnih prvaka. Od početka ćemo sebi postaviti nove kvalitativne izazove. Više nećemo pred sobom imati uslov proizvodnje vrhunskih igrača poput Groskrojca i Gecea. Taj će se proces sada podrazumijevati sam po sebi", rekao je Klop.

Trener Borusije je kazao da osim Nurija Sahina,koji je prešao u madridski Real, ovog ljeta neće otići više niko, ko je, naravno, u planovima kluba.

"Što se tiče Sahina, moramo prihvatiti činjenicu da postoje tri kluba o kojima je sanjao kao dijete. To su Barselona, Manchester junajted i Real Madrid. Kada je dobio priliku da igra za real, nismo imali pravo stati na put njegovu snu“, dodao je Klop, uz napomenu „da u u Dortmundu fudbal nikad nije bio sporedna stvar, već glavna".

Preporučujemo za Vas