Duel u kojem niko nema prava na grešku

"Pozivam navijače da u što većem broju pruže podršku ekipi koja je pokazala da ima karakter", istakao je trener Mornara Boris Ljutica.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2011. 08:58h

Jedan meč, dva tima, derbi začelja, ista želja. Savladati rivala i znatno mirnije dočekati posljednje kolo ligaškog dijela takmičenja. I Mornar i Petrovac su nakon dobrih serija u proljećnjem dijelu šampionata sami sebi zakomplikovali situaciju oko opstanka. Barani moraju trijumfovati pred domaćim navijačima. Komšijama vrlo vjerovatno odgovara i bod, ali se neće braniti. Na strani Petrovca je tradicija, Barani su u boljoj formi.

"Došlo je vrijeme da se svode računi. Na domaćem terenu imamo dobru priliku da praktično obezbijedimo baraž. I to je šansa koju moramo iskoristiti. Petrovac je sam sebe doveo u tešku situaciju i iskreno mi je žao što će baš protiv nas morati da vade cijelu sezonu. Radio sam sa igračima na psihološkom planu, raduje me zdravstveni bilten koji je dobar, i pozivam navijače da u što većem broju pruže podršku ekipi koja je pokazala da ima karakter", istakao je trener Mornara Boris Ljutica.

U najvažnijem meču sezone, oba tima nastupiće sa gotovo najboljim sastavima. Suspendovanih igrača nema, osim Tomaševića iz Mornara koji ima pravo biranja i najvjerovatnije će biti u sastavu. U Petrovcu nema kažnjenih, a na povrede su se žalili Jovović, Zvicer i Milić.

"U ovako važnim mečevima filozofija igre ne smije biti podređena rezultatu, jer se često događa da takav pristup ne urodi plodom. Uzevši u obzir trenutno stanje na tabeli, i činjenicu da u posljednjem kolu imamo lakšeg rivala od našeg protivnika, i bod bi mogao da odnese prevagu. Međutim, nećemo se braniti jer to nije u našem interesu. Mornar jeste u boljoj formi u ovom trenutku, ali i mi imamo svoju računicu. Borićemo se do posljednjeg daha", istakao je pomoćni trener Petrovca Rudolf-Roki Marčić.

Bonus video: