Klop dozirao napadače i ostvario cilj, Kejn i Eriksen nose Totenhem

Everton - Liverpul 0:0 u prvom meču 33. kola Premijer lige. Totenhem slavio u Stouku golom Harija Kejna
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2018. 16:07h

Trener Liverpula Jirgen Klop ostvario je cilj u velikom gradskom derbiju Mersisajda - odmorio je napadače pred revanš Lige šampiona protiv Mančester sitija u utorak veče, a usput je osvoji bod koji je njegovu ekipu dodatno približio plasmanu u evropsku elitu (0:0).

Mohamed Salah nije bio ni u protokolu (lakše se povrijedio protiv Sitija u prvom meču), Roberto Firmino i Okslejd-Čembrlen ušli su u finišu sa klupe, dok je Sadio Mane počeo utakmicu, ali je zamijenjen u 75. minutu.

Ni ovakvo, Klopovo "doziranje" najboljih igrača, te rivalovu posvećenost Ligi šampiona, Everton nije iskoristio da slavi prvu pobjedu u gradskom derbiju još od oktobra 2010. godine.

I ne samo to, već su izabranici Sema Alerdajsa tokom 80 i više minuta igrali podređenu ulogu, a golmanu Liverpula Kariusu zaprijetili su tek u samom finišu, kada su pokušaji Senka Tosuna i Kalvert-Luina prohujali pored stative.

Oslabljeni "redsi" bili su opasni u prvom poluvremenu preko Dominika Solankea i Džejmsa Milnera, dok je Čemberlen u nastavku mogao do gola.

"Bod je OK. Igrači Evertona su u svakom momentu bili spremni za borbu, ali im nismo dozvolili da se razmahnu, sve do kasne faze utakmice. Nije, naravno, ovo najsrećniji dan u mom životu, ali idemo dalje - već smo se fokusirali na utorak", kazao je Klop.

Liverpul ima 11 bodova i jednu utakmicu više od petoplasiranog Čelsija, prve ekipe koja je van zone Lige šampiona, dok je Everton ostao deveti, sa čak 26 bodova manje od gradskog rivala.

Ekipa Jirgena Klupa u utorak igra utakmicu sezone i u revanšu protiv Mančester sitija na "Etihadu", u revanšu četvrtfinala Lige šampiona, brani velikih 3:0 sa "Enfilda" iz prve utakmice.

Hari Kejn se prvi put našao u prvoj postavi Totenhema nakon povrede zarađene početkom marta i odmah je riješio utakmicu - najbolji engleski napadač skrenuo je centaršut Kristijana Eriksena u Stoukovu mrežu, za trijumf Sparsa na stadionu "Bet 365" (2:1).

Tim Maurisija Poketina napravio je novi veliki korak ka plasmanu u Ligu šampiona (izjednačio se sa Liverpulom na 3. mjestu), ujedno i gurnuo Stouk ka ispadanju.

Eriksen je potvrdio da je u fantastičnoj formi, doveo je goste u vođstvo na startu nastavka, a onda je upisao i asistenciju, samo pet minuta nakon izjednačenja Diufa.

U duelu timova koji ne strahuju za ispadanja, Njukasl je slavio u gostima protiv Lestera sa 2:0.

Kristal Palas je na gostovanju Bornmutu bio blizu spasonosvnih bodova, a onda je minut prije kraja King donio "trešnjicama" izjednačenje.

Rezultati:

Everton - Liverpul 0:0

Bornmut - Kristal Palas 2:2

Muse 65, King 89. - Milivojević 47, Zaha 75.

Brajton - Hadersfild 1:1

Losl (autogol) 29. - Munije 33.

Lester - Njukasl 1:2

Vardi 84. - Šelvi 18, Perez 75.

Stouk - Totenhem 1:2

Diuf 57. - Eriksen 52, Kejn 63.

Votford - Barnli 1:2

Pereira 61. - Vouks 70, Kork 73.

VBA - Svonsi 1:1

Rodriges 54. - Abraham 75.

Mančester siti - Mančester junajted (18.30)

Nedjelja:

Arsenal - Sautempton (15.15)

Čelsi - Vest Hem (17.30)

Galerija

Bonus video: