Budućnost spremna za derbi: Kao da je za titulu

"Pokušaćemo da pobijedimo i time možda malo poremetimo Mogren uoči posljednjeg kola. To je teško ostvarljivo, ali sportski je nadati se", kazao je Ivan Vuković
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.05.2011. 15:19h

Trebao je da bude derbi za titulu, a svelo se meč koji samo ostavlja nadu - Budućnost će sjutra pokušati da pobijedi u Budvi i time do posljednjeg kola sačuva teoretsku nadu da može da bude prva.

U krajnjem, Podgoričani će pokušati makar da pomjere slavlje Budvana za narednih vikend.

"Idemo u Budvu da pokušamo da pobijedimo i sačuvamo neizvjesnost do posljednjeg kola. Očekujem pravi derbi, jer ne vjerujem da će Mogren igrati na bod, iako mu je i remi dovoljan. Obje ekipe će pokušati da pobijede kako bi pokazale ko je bolji", rekao je pomoćni trener Budućnosti Nenad Vukčević.

Dva kola prije kraja prvenstva Mogren ima tri boda više, ali i bolji međusobni skor od Budućnosti, jer je avgusta prošle godine slavio u Budvi (2:0), a u novembru i u Podgorici (2:1).

Tako bi se eventualnom pobjedom Podgoričani samo virtuelno izjednačili sa Budvanima na prvom mjestu, ali bi u suštini i dalje bili - drugi. I tako uoči posljednjeg kola, u kojem Mogren čeka Mornar, a Budućnost Sutjesku.

"Realno, Mogren je u velikoj prednosti i šanse su nam objektivno male. Ali, sportski je nadati se, iznenađenja i preokreti dešavaju se i jačim klubovima i u jačim ligama. Kako god, da bi sva ta priča imala pokriće, mi sjutra treba da pobijedimo i da čekamo naredno kolo", rekao je Vukčević.

Mogren, po Vukčeviću, ima iskusniji tim, ali to ne mora da odnese prevagu.

"Šanse su nam male i više nemamo šta da izgubimo, stoga vjerujem da ćemo igrati rasterećeno i da ćemo u otvorenoj igri pokazati da imamo kvalitet. Očekujem taktičko nadmudirvanje dva trenera i mislim da u tome leži ishod derbija", dodao je Vukčević.

Određena satisfakcija za Budućnost mogao bi da bude i veći broj osvojenih bodova od Mogrena u drugoj polusezoni. Podgoričani trenutno imaju dva više.

"Jeste, u neku ruku, ako su nam već šanse za titulu male i ako ne zavise od nas, pokušaćemo makad da budemo bodovno izjednačeni sa Mogrenom. To je, međutim, možda dobro za ljude koji su na poklusezoni došli u klub. Brojaće se samo ko osvoji titulu, a ja bi svakako volio da imamo manje bodova na proljeće, a da smo prvi na tabeli", kazao je Vukčević.

Kapiten Ivan Vuković i dalje se nada...

"Pružićemo maksimum i pokušati da prvenstvo učinimo uzbudljivim do samog kraja. Pokuašaćemo da pobijedimo i time možda malo poremetimo Mogren uoči posljednjeg kola i utakmice sa Mornarom. To je vrlo teško ostvarljivo, ali sportski je nadati se", kazao je Vuković.

Aduti Budućnosti su, kako kaže, mlada i spremna ekipa, dobar potencijal u napadu i dobra forma u posljednjih nekoliko kola.

"Vjerujem da ćemo Petar Vukčević, Orahovac, Bošković i ja biti raspoloženiji od napadača Mogrena, koji takođe imaju veliki kvalitet. Odigrali smo dobro u posljednja dva kola, pobijedili smo Rudar i Mornar, prije toga smo i protiv Zete mogli da dođemo do pobjede iako smo gubili 2:0. Mislim da smo u dobrom momentu", kaže Vuković.

A da je Mogren ipak favorit u sjutrašnjem meču, govori podatak da Budvani trenutno imaju tri, a Budućnost nula reprezentativaca. Vuković ne krije da je razočaran što ga nema na Kranjčarevom spisku.

"Razočaran jesam, ali na meni je da nastavim da radim i da postižem golove. Igrači Mogrena su kvalitetni i zaslužuju da se nađu u reprezentaciji, ali mislim da i u Budućnosti ima kvaliteta", zaključuje Vuković.

Meč na Lugovima počinje sjutra u 17.30 časova.

Bonus video: