Milačić: Nećemo kalkulisati

"Ulazimo u meč sa željom da ga dobijemo, a nema veze ukoliko se “zeznemo” i na kraju odigramo neriješeno" kazao je trener Mogrena u svom prepoznatljivom stilu
0 komentar(a)
Milačić, Foto: Boris Pejović
Milačić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.05.2011. 13:58h

Budvani su nadomak cilja, na korak od druge titule prvaka - Mogrenu je za šampionski pehar dovoljan i bod u sjutrašnjem (17.30 časova) derbiju protiv Budućnosti na Lugovima. No, iako su “žuti” dva kola prije kraja trke u ogromnoj prednosti, derbi, ipak, neće biti samo revijalnog karaktera.

Za razliku od domaćina, Budućnost bi pobjedom zadržala samo nadu do posljednjeg kola. Treba, međutim, imati u vidu da veliko rivalstvo između dva tima traje već nekoliko godina. Motiv i naboj, dakle, postoji...

- U svakom slučaju - igramo pravi derbi, a pokazalo se da je odluka Fudbalskog saveza Crne Gore da “obrne” Bergerovu tablicu za posljednji krug takmičenja odličan potez. Nije, dakle, samo formalnost kada se dva prvoplasirana tima sastaju u pretposljednjem kolu.

Očekujem dobru utakmicu - Budućnost nema šta da kalkuliše. Nećemo, međutim, kalkulisati ni mi, a to i nije moja filozofija. Igraćemo fudbal i vjerujem napraviti rezultat koji će nam donijeti titulu - ističe Branislav Milačić, trener Mogrena.

Iskusni stručnjak priznaje da lider ima psihološku prednost...- Malo smo mirniji, a mislim da bi bilo pogubno da sa ovako iskusnom ekipom igramo na bod. Ulazimo u meč sa željom da ga dobijemo, a nema veze ukoliko se “zeznemo” i na kraju odigramo neriješeno - pojasnio je Milačić u svom prepoznatljivom šaljivom stilu.

Mogren je u oba ovosezonska meča zabilježio pobjede protiv Budućnosti...U prvom okršaju u avgustu prošle godine budvanski tim je slavio sa 2:0 na Lugovima, dok je tri mjeseca kasnije na podgoričkom stadionu bilo 2:1 za goste.

- Sigurno da je svaka utakmica priča za sebe. Nama, međutim, ni poraz ne bio bio katastrofalan. U tome se ogleda pomenuta psihološka prednost. Dobro je što imamo dvije meč - lopte za titulu, to je velika stvar - dodao je trener Mogrena, čiji puleni će ugostiti Mornar na zatvaranju sezone.

I ovosezonski mečevi Mogrena i Budućnosti potvrdilii su da inspiracija pojedinaca igra značajnu ulogu u derbijima. Milačić, istina, ne može da računa na kapitena Grbića, a Ćetković je propustio nekoliko mečeva zbog povrede (obojica su blistali u dosadašnjim okršajima sa podgoričkim timom).

I povremeni reprezentativni bek Božović nema pravo nastupa, dok Tatar kuburi sa povredom.

- Ćetković je počeo da trenira, ali još je rano za utakmice. U derbiju je uvijek važna inspiracija. Uz kolektiv, koji je naravno uvijek mnogo bitan, i pojedinci često “iskoče” i donesu prevagu u ovakvim mečevima. Svjesni smo takođe i da je Budućnost ozbiljna ekipa, sa mnogo dobrih pojedinaca - kazao je Milačić.

Bonus video: