Crnogorsko slavlje u Kečkemetu

Kup sa Kečkemetom osvojili su nekadašnji mladi reprezentativac, Cetinjanin Goran Vujović, te rođeni Beranci Vladan Savić i Zoran Aković
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2011. 20:44h

U finalnom meču sa novim prvakom Videotonom (Kečkemet je slavio sa 3:2) nastupio je samo Savić, koji je u finišu osjetio slavljeničku atmosferu...Sva trojica naših internacionalaca, međutim, iz objektivnih razloga nisu mogla da budu ozbiljniji akteri finala.

Savić se tek vratio na teren nakon neugodne povrede, bivši golman Berana i Bara Aković je nedavno operisao meniskus, dok Vujović nije imao pravo nastupa jer je u Kečkemetu na pozajmici iz Videotona.- Osvajanjem Kupa Kečkemet je napravio ogroman uspjeh, pogotovo što je prije tri godine klub prvi put zaigrao u prvoligaškoj konkurenciji. Čitava javnost je začuđena, o Kečkemetu se naveliko piše i priča posljednjih dana - ističe Vujović.

Za Savića, koji se svojevremeno dokazivao u dresu Berana, Budućnosti, Mladosti iz Apatina, subotičkog Spartaka i Voždovca, vezani su praktično svi uspjesi mađarskog kluba, počev od plasmana u elitni rang...- Svi u klubu su prezadovoljni, pogotovo mi igrači. Videoton je veliki klub koji je u finansijskom pogledu mnogo jači od nas i nije mala stvar kada dobijete njih u finalu.

Mi smo, međutim, vjerovali u sebe. Žao mi je što u proteklom periodu nisam mogao više da pomognem saigračima, jer sam se liječio, imao operaciju prepona... Biću, međutim, potpuno spreman do početka priprema i mečeva koje ćemo igrati na evro-sceni - kaže Savić.

Iskusni vezista je u Kečkemet stigao još 2007. godine, a već u debitantskoj sezoni ostavio je veliki trag...

- Na kraju te godine ušli smo u Prvu ligu, i od strane jednog prestižnog medija proglašen sam za najboljeg igrača u drugoligaškoj konkurenciji. Naredne godine, bio sam najbolji na svojoj poziciji u prvoligaškom takmičenju takođe po ocjeni sportskog dnevnika. Sada želim da produžim ugovor sa klubom, jer je zadovoljstvo obostrano - ističe Savić. U mađarskom timu trener je srpski stručnjak Tomislav Sivić, koji se u oktobru prošle godine vratio u Kečkemet.- Kada je Sivić stigao bili smo posljednji, a onda smo na 12 mečeva ostvarili čak 10 pobjeda. On je veoma uspješan ovdje, sarađivali smo i ranije, jer smo prije četiri godine zajedno stigli u Kečkemet - zaključio je Savić.

Vujović se vraća u VideotonNekadašnji mladi reprezentativac vraća se u Videoton na kraju sezone...

- Trener Mezei odlazi iako je osvojio titulu sa klubom, a novi šef struke je Paulo Souza, koji je svima poznat još iz vremena dok je bio fudbaler Juventusa i Intera. Imao sam sukob sa Mezeiem, zbog toga sam i otišao, mada je uprava kluba stala na moju stranu. Trenutno sam jedini fudbaler u Mađarskoj koji ima duplu krunu - Videoton je već obezbijedio titulu, a meni je uspjelo i da osvojim Kup sa Kečkemetom - kroz osmijeh je pojasnio Vujović.

Za Videoton inače brani crnogorski reprezentativac Mladen Božović.

Iznenađenje je, međutim, što Božović nije stajao na gol-crti u finalu Kupa sa Kečkemetom.

Bonus video: