Uplakani Ivan de la Penja objavio kraj karijere (video)

Nisam izabrao ovakav kraj. Htio sam da igram još puno godina, ali više ne mogu. Moja glava želi da nastavim, ali tijelo kaže dosta - rekao je španski Mali Buda
107 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2011. 13:49h

Organizovao je konferenciju za novinare, pokušao da uz osmjeh saopšti da završava karijeru, ali nije mogao da se suzdrži - Ivan de la Penja je briznuo u plač.

Karijera igrača koji je mnogo obećavao je završena zbog brojnih povreda. Nekadašnja nada Barselone nikako nije mogla da se pomiri sa činjenicom da odlazi.

De la Penja je počeo da plače, a malo se smirio kada je dobio apolauz novinara. To je kratko trajalo, opet je počeo da jeca... Emocije su, jednostavno, bile prejake.

- Nisam izabrao ovakav kraj. Htio sam da igram još puno godina, ali više ne mogu. Moja glava želi da nastavim, ali tijelo kaže dosta - rekao je španski Mali Buda (dobio nadimak po Robeetu Bađu), prije nego što se zaplakao.

Jedan od velikih španskih majstora. čovjek čija je lopta imala oči, možda je plakao i zbog činjenice da nije napravio ono što je mogao.

Debitovao je sa 20 godina u prvom timu Barselone, postigao gol u svom prvom meču za "blaugranu" i već je bio proglašen pravim nasljednikom Pepa Gvardiole.

Bio je najbolji mladi igrač Španije 1996. i 1997. godine, ali tada je počeo pad. Otišao je u Lacio, gdje se nije nametnuo, a pozajmljivan je Marseju i Barseloni.

Skrasio se u gradskom rivalu svog omiljenog kluba Espanjolu, za koji je igrao od 2002. godine.

Ove sezone je, međutim, zbog povreda igrao samo jednom i subotnji duel sa Seviljom, u kojem će bar na kratko dobiti šansu, biće posljednji u njegovoj karijeri.

- To će biti najteži meč u mojoj karijeri. Fudbal je najbolja stvar koju sam u životu imao, dao sam mu sve - zaključio je De la Penja, koji je dobio kapitensku traku u Espanjolu nakon tragične smrti njegovog velikog prijatelja, Danijela Harkea.

Galerija

Bonus video: