Premijer Poljske se pridružio bojkotu reprezentacije

Sa takvim cijenama ulaznica ne spremam se za utakmicu protiv Francuske, jer nemam namjeru da budem na otvaranju stadiona sa još „šačicom” ljudi” - kazao je Donald Tusk
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2011. 10:22h

Premijer Poljske Donald Tusk pridružio se danas bojkotu fudbalske utakmice reprezentacije te zemlje i Francuske, na svečanom otvaranju novog stadiona u Gdanjsku 9. juna, jer su ulaznice za običnog poljskog navijača „papreno skupe”.

Za tu utakmicu Fudbalski savez Poljske odredio je cijene od 20, 40 i 80 eura, a ulaznice za ložu koštaju između 250 i 500 eura.

Skuplje ulaznice za finale Kupa Poljske, 3. maja, koštale su 12,5 eura.

- Sa takvim cijenama ulaznica ne spremam se za utakmicu protiv Francuske, jer nemam namjeru da budem na otvaranju stadiona sa još „šačicom” ljudi” - kazao je poljski premijer, a preneo list „Djenjik”.

Navijači fudbalskog kluba Legija iz Gdanjska preko klupskog sajta i društvene mreže „Fejsbuk” pozvali su na bojkot svečanog otvaranja stadiona i utakmice sa reprezentacijom Francuske 9. juna, bijesni što FS Poljske želi „tako olako na njima da zaradi”.

Da cijene budu pristupačnije prosječnom navijačkom džepu pokušao je da ubijedi fudbalske funkcionere i gradonačelnik Gdanjska Pavel Adamovič, ali bez uspeha.

Gradske vlasti su zato odlučile da organizuju još jednu ili dvije utakmice i manifestacije povodom otvaranja novog stadiona.

Bonus video: