Reklama na dresu Barse prvi put poslije 111 godina!

Katalonci dogovorili sponzorstvo sa "Katar fondacijom", vrijedno 165 miliona eura. "Barsa izgubila nevinost", pišu mediji
0 komentar(a)
barselona, Foto: Reuters
barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.05.2011. 16:32h

Prvi put u 111 godina postojanja na dresovima katalonskog giganta Barselone on narene sezone će biti plaćena reklama.

Iako je prije četiri godine odbila basnoslovnu ponudi kladionica “Bwin” i prihvatila da na prednjoj strani humanitarno uplaćuje za natpis UNICEF, tržišna trka za narednu sezonu zahtijeva promjene. Za njih je “Katar fondacija” platila 165 miliona eura, prema ugovoru potpisanom još prošle godine. UNICEF će se preseliti pozadi, a u gigant sportske opreme “Nike” je već za narednu sezonu spremio nove garniture za domaće i utakmice na gostovanjima sa natpisom novog sponzora.

Za razliku od sadašnjih, dresovi za narednu sezonu u utakmicama na “Nou kampu” će imati tanje pruge a crvena boja će malo više “vući” na ružičastu. Polemike među fanovima Barse izazvale su garniture za gostovanja, od kojih je jedna u potpunosti crna, sa tek znakom sponzora u zlatnoj boji.

“Ljudi u crnom”, negoduju navijači “blau grane”, dok je za “domaćinski” dres najčešći komentar “logo je ružan”. Ipak, ne misle svi tako, a marketing stručnjak Barsi naklonjenog “El mundo deportiva”, tvrdi: “Dres će biti najprodavaniji u istoriji kluba”.

Naravno, bez komentara nijesu ostali ni navijači drugih klubova - “Barselona je izgubila nevinost”.

Bonus video: