Ja sam dao mišljenje, urednici su pisali naslove!

Sigurno ostajem, makar do meča i na meču sa Bugarskom. Ja se nadam da će saradnja trajati i duže, ne samo na Evropskom, već i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo
0 komentar(a)
Kranjčar, Foto: Zoran Đurić
Kranjčar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.05.2011. 16:06h

Zlatko Kranjčar javio se danas iz Zagreba, raspoložen i začuđen panikom zbog navodnog odlaska iz reprezentacije, koja se sinoć munjevitom brzinom proširila Crnom Gorom.

Na tvrdnje da su hrvatski mediji njegov prelazak u Dinamo lansirali kao "gotovu stvar", samo je šeretski dobacio:

"Ma čemu panika, ja sam davao svoje mišljenje, a urednici su pisali naslove!

Kranjčar je tako demantovao da će napustiti reprezentaciju Crne Gore. Na direktno pitanje da li će ostati na klupi, odgovorio je da sigurno hoće, makar do meča i na meču sa Bugarskom, 4. juna u Podgorici."Do Bugarske naravno, to je moja i moralna i profesionalna obaveza. Ja se nadam da će saradnja trajati i duže, ne samo na Evropskom, već i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Moja velika želja je da dugo budem selektor Crne Gore.Šta to znači sigurno do Bugarske? To znači da će nakon utakmice u kojoj Crna Gora može da osigura plasman u baraž na Evropsko prvenstvo uslijediti razgovori sa čelnicima crnogorskog oko nastavka saradnje, koja je dogovorena do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Od ishoda tih razgovora zavisi i nastavak saradnje."Sigurno ćemo poslije Bugarske sjesti, predsjednik saveza i ja kao selektor da porazgovaramo o budućnosti i da potvrdimo moj ostanak.Kranjčar je naglasio da je priču o Dinamu pričao kao bivši igrač i trener modrih, da je samo odgovarao na novinarska pitanja, te da o povratku na Maksimir nije razgovarao ni sa kim."Ja sam dao mišljenje o Dinamu, jer je na neki način normalno da se moje ime pominje uvijek kada Dinamo nema trenera. I moji harizma i znanje dovodi do toga da u upravi kluba razmišljaju o meni kao kandidatu. Međutim, i Mamić je kazao da ne može ući sa mnom u razgovore zato što sam selektor Crne Gore. Ja sam samo dao odgovore na ponuđena pitanja medija, rekao sam šta mislim o Dinamu. Ja medije ne mogu izbjeći, ali time ni jednog trenutka nisam želio da poremetim atmosferu u crnogorskom savezu. Naprotiv, želim da lijepo sjednemo i dogovorimo se kako dalje – do Evropskog prvenstva, pa i u kvalifikacijama za Svjetsko.Kranjčar će 25. maja doputovati u Crnu Goru, gledaće utakmicu finala Kupa, između Mogrena i Rudara, a zatim početi pripreme za utakmicu svih utakmicu, sa Bugarskom, 4. juna.

Bonus video: