Derbi Čempionšipa: Pobjeda Vulvsa, dva promašena penala u nadoknadi i sukob trenera

Nakon ovog meča Vulverhempton je na prvom mjestu sa 89 bodova, devet više od drugoplasiranog Kardifa
0 komentar(a)
Vulverhempton, Foto: Reuters
Vulverhempton, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.04.2018. 09:00h

Fudbaleri Kardifa i Vulverhemptona odigrali su sinoć uzbudljiv meč u derbiju 41. kola engleskog Čempionšipa.

Slavili su gosti 1:0, koji su sada korak bliže direktnoj promociji u Premijer ligu, ali i Kardif ima za čim da žali.

Kardif je u prvom dijelu bio bolji tim, ali se rezultat nije mijenjao. Sve do drugog poluvremena, odnosno 67. minuta kada je Ruben Neves zatresao mrežu domaćih.

Kada se činilo da će meč biti priveden kraju bez uzbuđenja, desila se prava drama. Naime, prvo je u 94.minutu dosuđen jedanaesterac za Kardif. Šutirao je Geri Medin, ali je njego udarac odbranio Džon Rudi.

Izgledalo je da je to kraj za Kardif, ali samo minut kasnije novi penal. Loptu je uzeo Žunior Hojlet, koji je pogodio stativu.

Kasnije je došlo i do žestokog sukoba između trenera. Trener gostiju Espirito Santo prvo je slavio sa svojim igračima, a tek onda otišao da se pozdravi sa trenerom Kardifa. Nil Vornok mu je to zamjerio i kad je Santo krenuo da se rukuje, Vornok mu je poručio: "Od*ebi!"

"Došao sam da mu čestitam nakon utakmice, a on je pobjegao. Ako su ga tako učili da se treba ponašati u Portugalu, sve u redu. Tako se ne ponaša ovdje. Jednostavno ne želim pričati s njim, može on sada pričati što god želi, ali trebalo je pokazaže da ima manire, bonton, poštovanje... Pobijedili su i trebalo je da pruži ruku, a ne da pobjegne tako. Sramota", rekao je Vornok koji se nije smirio ni pred kamerama.

Nakon ovog meča Vulverhempton je na prvom mjestu sa 89 bodova, devet više od drugoplasiranog Kardifa. Vulvsi imaju i utakmicu više.

Bonus video: