Kup zvanično Partizanov, odbijena žalba Vojvodine

"Takođe, donesena je odluka i o odbijanju žalbe fudbalskog kluba Vojvodina, za koju je zaključeno da je neosnovana", piše u saopštenju.
0 komentar(a)
Partizan - Vojvodina, Foto: Beta
Partizan - Vojvodina, Foto: Beta
Ažurirano: 16.05.2011. 17:02h

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) registrovala je danas finalnu utakmicu Kupa Srbije Vojvodina - Partizan rezultatom 0:3 i odbila žalbu novosadskog kluba.

"Članovi Takmičarske komisije registrovali su utakmicu Vojvodina - Partizan rezultatom 0:3. Odluka je donijeta na osnovu kompletne analize dopunskih izvještaja, kao i u skladu sa članom 49. Pravilnika o fudbalskim takmičenjima i članom 28. Propozicija takmičenja za fudbalski Kup Srbije za sezonu 2010/2011", navodi se u sapštenju na sajtu FSS.

Vojvodina se početkom nedjelje žalila Komisiji za takmičenje u Kupu Srbije na odluku da se protiv nje pokrene disciplinski postupak, pošto meč nije prekinut, već je završen poslije 90 minuta pobjedom Partizana od 2:1.

"Takođe, donesena je odluka i o odbijanju žalbe fudbalskog kluba Vojvodina, za koju je zaključeno da je neosnovana", piše u saopštenju i dodaje se da sve strane imaju pravo žalbe u roku od tri dana, od dana prijema prvostepene odluke.

Na današnjoj sednici odlučeno je da se kompletna dokumentacija proslijedi Disciplinskoj komisiji FSS, koja je zahtijevala dopunske izveštaje, kao i od fudbalskog kluba Vojvodina, igrača, članova stručnog štaba i zvaničnika tog kluba.

Takmičarska komisija podnijela je prijavu Disciplinskoj komisiji protiv učesnika finalne utakmice za učinjene propuste.

"Propusti se odnose na kašnjenje početka utakmice, nesportsko ponašanje igrača oba kluba, incidentnog ponašanja navijača oba kluba, unošenja na stadion i korišćenje pirotehničkih sredstava, čime je, između ostalog, uzrokovana povreda pomoćnog sudije Saše živkovića krajem prvog dijela utakmice", navodi se u saopštenju.

"Navijači oba kluba su tokom utakmice uzvikivali parole i pjevali pesme ekstremističkog sadržaja koje su vrijeđale ljudsko dostojanstvo na osnovu etničke pripadnosti", dodaje se.

Fudbaleri Partizana su 11. maja osvojili Kup Srbije, pošto su pobijedili Vojvodinu sa 2:1. Igrači i stručni štab Vojvodine su u 83. minutu napustili teren nezadovoljni suđenjem, a sudija Veselinović je u 90. minutu označio kraj utakmice.

Bonus video: