Magatov spasilac je Mandžukić

Hrvat je cijele sezone bio u krizi, a onda je zablistao u finišu - na posljednjih devet utakmica je postigao osam golova i tako bio najzaslužniji što su „vukovi” opstali u ligi
0 komentar(a)
Mandžukić, Foto: REUTERS
Mandžukić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.05.2011. 16:18h

Njemcima je cijele sezone bio trn u oku, u njemu su vidjeli najbolju milionsku prevaru prvog čovjeka zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića, ali su u posljednjih nekoliko kola morali da mu odaju priznanje - Mario Mandžukić je makar djelimično opravdao onih osam miliona eura koje je Volfsburg ljetos platio „modrima” za njega.

Hrvatski napadač je cijele sezone bio u krizi, a onda je zablistao u finišu - na posljednjih devet utakmica je postigao osam golova i tako bio najzaslužniji čovjek što su „vukovi” izbjegli ispadanje.

GOLMANI

Farman (Ajntraht) - što je bilo do njega odradio je bez greške. I pored nekoliko fantastičnih odbrana u Dortmundu njegov tim je poražen što ga je i koštalo ispadanja iz Bundes ligre.

Hart (Mančester siti) - napadači Stouka su samo jednom nadmudrili odbranu Sitija i tada je na mjestu bio sjajni mladi golman - odbranio je zicer Džonsa.

ODBRANA

Mađo (Napoli) - u meču bez ritma protiv Intera je pokazao da je s pravom reprezentativac Italije.

Samuel (Inter) - utakmica u Napulju će se pamtiti i po njegovom povratku na teren. Zaigrao je prvi put od novembra prošle godine.

Kompani (Mančester siti) - najstandardniji defanzivac „građana” u sezoni.

Van der Vil (Ajaks) - osvojio je titulu sa Ajaksom i vjerovatno se oprostio od navijača na „Amsterdam areni”. Sve je izvjesnije da odlični desni bek ide u neki jaki evropski klub.

SREDINA

Isla (Udineze) - Udineze u finišu sezone ne zavisi od najvećih zvijezda (Di Natalea i Sančesa). U Veroni je Isla riješio da povuče tim iz Udina.

Ernanes (Lacio) - Lacijali su obezbijedili makar Ligu Evrope, ali san ostaje plasman u Ligu šampiona.

Đakerini (Ćezena) - najvažnija karika u sezoni u kojoj je Ćezena ispunili cilj - obezbijedila je opstanak u Seriju A.

Ture (Mančester siti) - vjerovatno ga je Siti previše platio Barseloni prošlog ljeta (27 miliona eura), ali sigurno nikom u Mančesteru nije žao niti cent koji je izdvojen za njega.

N'Zogbija (Vigan) - poslao je Vest Hem u Čempionšip, a svom timu produžio nadu da može da dođe do opstanka.

NAPAD

Ronaldo (Real Madrid) - njegov učinak je za sva vremena - sa dva gola protiv Viljareala je postao najbolji strijelac u istoriji Primere. Nadmašio je i čuvenog Uga Sančesa.

Mandžukić (Volfsburg) - postao je junak Volfsburga i igrač koji je praktično sam obezbijedio opstanak „vukovima”. I Feliks Magat je priznao da je njegovu ekipu spaslo samo čudo odlaska u Cvajtu.

Robinjo (Milan) - nije kao Ronaldinjo ili Kaka, ali je i on dao brazilski šmek Milanu. Dovoljno da se titula vrati među „rosonere” poslije sedam godina posta.

Runi (Mančester junajted) - Junajted je proslavio 19. titulu u Blekburnu. Za promociju mu je bio dovoljan i bod, a donio ga je Runi sa bijele tačke.

Barios (Borusija Dortmund) - gotovo da nije bilo utakmice u sezoni u kojoj nije dao doprinos. Naravno, ni u posljednjem kolu nije podbacio - upisao se dva puta protiv Ajntrahta.

Bent (Aston Vila) - znao je kako da sruši već dovoljno ranjeni Arsenal.

Baloteli (Mančester siti) - protiv Stouka je odigrao partiju sezone. Možda i prvi put od kada je stigao u Siti navijači su imali priliku da vide kakav je igrač Super Mario.

Bonus video: