Inat čuva tanku nadu

"Ne možemo da prijetimo Mogrenu, ali imamo dobru ekipu, a treba da proradi i inat da možemo da ih dobijemo" ističe Ivan Vuković, kapiten Budućnosti, koji je ponovo prvi strijelac lige
0 komentar(a)
Vukovic, Foto: Savo Prelević
Vukovic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2011. 21:04h

Budućnost je ostvarila planirani trijumf nad Mornarom (3:2), ali je i lider ispunio pobjednički cilj u Pljevljima, pa se šanse “plavo-bijelih” da u posljednja dva kola sustignu Budvane mogu okarakterisati samo kao teoretske.

Ni derbi sa liderom, koji se igra predstojećeg vikenda u Budvi, ne mijenja mnogo, jer bi fudbaleri Budućnosti čak i u slučaju trijumfa samo produžili nadu do posljednjeg kola (Mogren je slavio u oba dosadašnja okršaja protiv jedinog konkurenta u trci za titulu).

U posljednjem kolu Budućnost dočekuje Sutjesku, dok će lider ugostiti ekipu Mornara.

- Biće nam teško da dođemo do titule, svjesni smo da su nam nakon pobjede Mogrena u Pljevljima šanse sve manje. No, igraćemo do kraja, probaćemo da ostvarimo pobjede protiv Mogrena i Sutjeske - kaže Ivan Vuković, kapiten Budućnosti i dvostruki strijelac na meču sa Baranima.

Budućnosti, ipak, ne bi trebalo da fali motiva u narednom, ujedno i posljednjem ovosezonskom derbiju na Lugovima...

- Ima nade da Budućnost može do titule. Mogren je, međutim, posljednjim pobjedama potvrdio da je dobra ekipa. Ne možemo da im prijetimo, ali imamo dobru ekipu, a treba da proradi i inat da možemo da ih dobijemo - ističe golgeter Budućnosti.

Vukoviću je za utjehu što je nakon dva nova gola ponovo na vrhu liste strijelaca. Napadač Budućnosti postigao je 18 pogodaka, gol manje dao je špic Zete Žarko Korać, dok je golgeter Sutjeske Božo Marković 16 puta tresao protivničke mreže.

- Zadovoljan sam svojim učinkom, sada sam prvi na listi strijelaca, ali to je, ipak, manje važno. No, kao što je i u štampi prokomentarisano - ako već Budućnost ne može do titule, onda makar mogu ja da ponesem titulu najboljeg strijelca lige.

Jasno je da je mnogo teško dati 20 ili 18 golova u bilo kojoj ligi, i to ponavljati iz sezone u sezonu. Zvanično sam najbolji igrač Crne Gore, a ukoliko budem i najbolji strijelac, mislim da je pravo vrijeme da odem iz Budućnosti. Vjerujem, takođe, da će pristići ponuda koja će zadovoljiti i mene i klub - kazao je Vuković.

Bonus video: