Bodovi spasa za Tuzane

"Vratilo nam se ono što smo propustili u prošlom meču sa Barom", prokomentarisao je pomoćni trener Dečića Hasim Đoković.
0 komentar(a)
Dečić, Foto: Vesko Belojević
Dečić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.05.2011. 07:58h

Dečić je bez problema izašao na kraj sa Lovćenom i dva kola prije kraja gotovo osigurao opstanak. Koliko su Tuzani igrali slabo u drugom dijelu sezone govori podatak da im je ovo tek druga proljećna pobjeda, ali će zahvaljujući fantastičnim rezultatima u prvom dijelu sezone vjerovatnio izbjeći “crvenu zonu”.

Protiv Lovćena, koji je opstanak osigurao pobjedom nad Petrovcem u prošlom kolu, četa Mladena Vukićevića nije mnogo rizikovala, iako nije imala ni previše šansi, ali je dvije prilike pretvorila u golove za izuzetno značajan trijumf.

"Vratilo nam se ono što smo propustili u prošlom meču sa Barom. Odigrali smo dobar meč, više smo željeli pobjedu od protivnika i na kraju stigli do trijumfa koji će nam vratiti samopozdanje uoči dva posljednja kola", prokomentarisao je pomoćni trener Dečića Hasim Đoković.

Tuzani su poveli u 11. minutu, kada je Darko Marković, najzvučnije zimsko pojačanje, primio loptu na 16 metara i preciznim šutem po zemlji pogodio donji lijevi ugao gola Lovćena.

Vodeći gol donio je domaćinu mirnoću u igri, pa je Pepić u 20. minutu mogao da postigne i drugi gol za Tuzane, ali je njegov šut golman gostiju Perović sjajno odbranio.

Šansa pred golom Lovćena viđena je i na startu nastavka, ali je Đoković promašio nakon centaršua Padovića.

Tada su reagovali Cetinjani - Bogdanović je u 60. minutu dobro uposlio Radišića, koji je, međutim, pogodio spoljni dio mreže.

Na drugoj strani, kazna je bila ekspresna - Đukić je sjajno centrirao, a kapiten Edin Lekić glavom zakucao loptu u mrežu za ovjeru prvoligaškog opstanka.

"Nije bilo lako pripremiti fudbalere za ovaj meč, jer su sebe ubijedili da su izborili opstanak. Dečić je bio bolji i zasluženo slavio", kazao je trener Lovćena Marko Marković.

Dečić - Lovćen 2:0

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 500. Sudija: Željko. Mićović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Marković u 11. i Lekić u 63. minutu. Žuti kartoni: Todorović (Dečić), Ćetković, Mirković, Kaluđerović (Lovćen).

Dečić: Pavićević - Padović 7, Todorović 7, Nuhodžić 6,5 (Đukić), Ramović 6,5, Lekić 7, Šofranac 7, Marković 7,5, Đoković 6,5 (Krnić), Živković 6,5, Pepić 6,5 (Nelević).

Lovćen: Perović 6, Ćetković 6, Radišić 6,5, Mirković 5,5, Belada 5,5, Lopičić 6, Adrović 5,5 (Pejaković), Bogdanović 5,5 (Ajković), Jablan 6, Kaluđerović 5,5, Aleksić - (Stevović 5,5).

Bonus video: