Mladost poslala Barane na dno tabele

"Nismo još matematički obezbijedili opstanak, ali čestitam igračima na igri", kazao je Miodrag Vukotić, trener Mladosti.
69 pregleda 0 komentar(a)
Marko Raičević, Foto: Boris Pejović
Marko Raičević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.05.2011. 08:58h

U obračunu za cijeli plijen i bijeg sa dna juče na Starom aerodromu, Mladost je pokazala više i zasluženo slavila za opstanak u Prvoj ligi. S druge strane, Bar je sišao na posljednje mjesto ali nije izgubio šanse za opstanak u naredna dva kola. Tim prije, što su Barani i pored juče sjajnog izdanja Mladosti pokazali da znaju da igraju fudbal i dođu do gola.

Ipak, Bar je u prvih 20 minuta duela sa Mladosti postojao samo na svojoj polovini, a sjajnu šansu na samom početku nije uspio da realizuje Savićević nakon proigravanja Petrovića. No, Bar je po isteku 20. minuta prvi put prešao centar i stigao u šansu. Begović jesa lijeve strane odlično centrirao a na drugoj stativi Milić je prebacio gol. Mladost se nije prepala, Sekulić je odgovorio sjajnim solo prodorom došao u zonu šuta, lopta se odbila do Raičevića koji je sa 20 metara iskosa lijevo pogodio suprotni gornji ugao Radulovićevog gola. I tu se domaćin nije zaustavljao, jer su odmah potom Savićević i Sekulić izigrali odbaranu, ali ne i Radulovića. Propustila je Mladost do poluvremena brojne prilike, ali je najbolja bila na drugoj strani. Ivanović je proturio loptu do Milića kojem je Marčelja nestvarno odbranio odličan udarac sa deset metara.

"Nismo još matematički obezbijedili opstanak, ali čestitam igračima na igri. Pokazali su da su veliki u odlučujućem meču, i nadam se da ćemo se u naredna dva kola vratiti tamo gdje smo bili tokom čitavog šampionata - među prvih šest", kazao je Miodrag Vukotić, trener Mladosti.

Barani su izjednačili početkom nastavka - Nedović je došao u zonu šuta, a lopta se odbila do Ivanovića koji sa deset metara rutinski pogodio donji lijevi ugao Marčeljinog gola. Zahvaljujući Nedoviću Bar je bio opasniji sve do kornera za Mladost u 68. minutu koji je izveo Raičević, a Janković spriječio Šofranca da zakuca loptu u mrežu. Siguran sa penala bio je Merdović. Taj gol kao da je presjekao goste, pa je Mladost uspostavila igru i zahvaljući akciji Popovića i Merdovića, Sekulić je došao u priliku da sa peterca savlada Radulovića u 83. I nije pogriješio.

"Moji igrači su bojažljivo ušli u meč i primili gol iz kiksa odbrane. Tek tada smo počeli da igramo ali smo promašili nekoliko odličnih šansi. U drugom dijelu smo bili dobri do sporne situacije. Ne penala koji je bio očigledan, već kornera koji je sudija dosudio nakon signalizacije pomoćnika. Mi smo mlad klub, koji je sve bolji iz godine u godinu, ali da bi dalje napredovali moramo da kažemo sudijama da imaju jednak kriterijum u odnosu na klubove sa tradicijom", rekao je Zlatko Kostić, trener Bara.

Utakmicu je obilježio i prvi proljećni nastup kapitena Mladosti Velimira Lončara, koji se oporavio od povrede, ali i odlično suđenje glavnog sudije Darka Kovačevića.

Mladost - Bar 3:1

Podgorica - Stadion na Starom aerodromu. Gledalaca: 100. Sudija: Darko Kovačević (Golubovci). Pomoćnici: Željko Pavićević (Podgorica), Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strijelci: Raičević u 23. Merdović u 69. (penal) i Sekulić u 83. minutu za Mladost, Ivanović u 48. minutu za Bar. Žuti kartoni: Tiodorović, Raičević i Rašović (Mladost), Ceklić, Radulović, Milić, Begović i Bubanja (Bar). Crveni karton: Ceklić u 86. minutu (Bar).

Mladost: Marčelja 7, Radulović 6,5 (Tomić 6), Popović 7, Tiodorović 6,5 (Lončar 6,5), Šofranac 7, Lakić 6,5, Petrović 7,5, Sekulić 8, Savićević 7 (Rašović 6,5), Raičević 8, Merdović 7,5.

Bar: Radulović 7, Gačević 6,5, Begović 6,5, Ceklić 5, Mičeta 5,5 (Bubanja 5,5), Janković 5, Kovač 5,5, Nedović 7,5, Milić 6 (Savić), Živković 5,5 (Kljajević), Ivanović 7,5.

Bonus video: