Alegri želi alternativu za Ibrahimovića

„Ja ću dati moje mišljenje. Siguran sam da će mi klub omogućiti da imam kvalitetnu ekipu kao ove sezone“, dodaje Alegri.
0 komentar(a)
Alegri, Foto: REUTERS
Alegri, Foto: REUTERS
Ažurirano: 14.05.2011. 09:46h

Nakon osvajanja titule, predsjednik Milana Silvio Berluskoni najavio je poklon za trenera Masimilijana Alegrija, misleći na neko veliko pojačanje za iduću sezonu.

„Prošle godine mi je poklonio Ibrahimovića, tako da...“, kazao je Alegri, stavljajući jasno do znanja da očekuje neko novo veliko ime u timu.

Ostaje da se vidi i ko će ostati od igrača kojima ističu ugovori (Sedorf, Ambrozini, Pirlo, Inzagi...)...

„Ja ću dati moje mišljenje. Siguran sam da će mi klub omogućiti da imam kvalitetnu ekipu kao ove sezone“, dodaje Alegri.

Trener Milana želi igrača karakteristika Ibrahimovića, kao alternativa kad je Ibrahimović van stroja (zbog povrede ili kartona, kao što je često bio slučaj u finišu ove sezone). Prvi na listi želja je Brazilac Hulk iz Porta, ali košta puno (produžio je ugovor do 2016. a u klauzula za raskid ugovora je 100 miliona eura!). Pominju se imena Klozea, Elmandera i Van Nistelroja. Ostaje da se vidi kako će se završiti trka sa Interom za Gansa, i da li će biti moguć povratak Kake...

Iz veznog reda ostaju Van Bomel i Boateng, možda i Ambrozini. Vjerovatno će produžiti i Sedorf, dok je neizvjesna situacija oko Flaminija i Gatuza (iako je Galijani više puna govorio da ga neće pustiti u Čečeniju). Moguće je da će jedan od dvojice, ipak, otići. Što se Pirla tiče, tu je situacija jasna – kako tvrde italijanski mediji, Galijani će mu ponuditi jednogodišnji ugovor, ali sa upola manjom zaradom od dosadašnjem, pa će na Pirlu biti da li da prihvati ponudu ili ne. Milanu su za vezni red interesantni Lazari (Kaljari), Sandro (Totenhem) i Esijen (Čelzi), te Tijago Mota (Inter) i Noćerino (Palermo).

U odbrani je najmanje problema. Ostaju Nesta, Tijago Silva, Abate, Jepes, Zambrota i Antonini, možda i Bonera, a odlaze Papastatopulos, Jankulovski, Didak, Vilja i Odo. Dolazak Meksesa i Taivoa bi trebao biti dovoljan.

Na golu je neprikosnoven Abijati, ostaje da se vidi šta će odlučiti drugi golman Amelija. U slučaju njegovog odlaska, Milan bi iz Kaljarija doveo Marketija...

Bonus video: