Milačić: Bitna, ali ne i odlučujuća

"Zašto Rudar ne bi igrao? I zbog čega se takvo pitanje postavlja samo kada se igra protiv Mogrena", tako je Milačić komentarisao kuloarske verzije o ishodu derbija pod Golubinjom.
0 komentar(a)
Miroje i Simović, Foto: Zoran Đurić
Miroje i Simović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.05.2011. 17:20h

Još se u Pljevljima sjećaju prošlog avgusta i onog sjajnog, ubjedljivog trijumfa nad Mogrenom. Koliko „rudari“, protiv istog rivala i na istom terenu, mogu osam i po mjeseci kasnije, pokazaće sjutrašnjih 90 minuta, mada se niko u klubu ne zavarava da bi se moglo ponoviti tadašnjih 4:0. Ali zato svi vjeruju da mogu do pobjede, pa makar i minimalne, čime bi na konkretan način, nakon nesrećnog poraza od Budućnosti, stigla potvrda da Rudar vrijedi bar onoliko koliko i dvije ekipe koje se bore za titulu. A svakako ne onoliko koliko su to, svojim kvotama procijenile kladionice. Eventualno osvajanje tri boda imalo bi i dodatne pozitivne efekte za Pljevljake, prije svega na učvršćivanju samopouzdanja pred finalnu utakmicu Kupa, opet protiv Budvana.

„Mislim da imamo kvalitet da pariramo Mogrenu iako oni, objektivno, bar po imenima, imaju najbolju ekipu u Crnoj Gori. Ali, ponoviću stari stereotip da fudbal ne igraju imena, mnogo je važnije u kakvoj si formi, koliko si disciplinovan i izgaraš na terenu, koliko želiš da osvojiš bodove. A od svega toga, apsolutno ni u čemu ne zaostajemo za njima. Čitavo proljeće igramo dobro, motivacija je na maksimalnom nivou, tu su i domaći teren i navijači, dakle svi preduslovi da dobijemo meč. Naravno, i Mogren ima isti cilj, i njima su bodovi, malo je reći dragocjeni, što obećava odličnu fudbalsku predstavu. I neizvjesnu. Nadam se sa srećnim ishodom za nas“, kaže napadač Rudara Nermin Useni, koji je u duelu sa Podgoričanima, prošle subote, imao čak tri zicera da savlada Dragojevića.

„Jednom sam promašio, dva puta je on sjajno reagovao. Valjda ću u subotu imati više sreće. Ili neko drugi, svejedno. Važno je samo da pobijedimo i potvrdimo klasu, ali i opravdamo procjene svih neutralnih ljubitelja fudbala da Rudar igra najljepši fudbal u državi. Mogren je pun odličnih fudbalera, vrhunskih profesionalaca, ima dobrog trenera, ima i Ranđelovića, ali mi se čini da smo mi bolji tim. I da bi to, danas, moglo da odluči pobjednika", optimista je iskusni fudbaler.

Problem za stručni štab predstavljaće izostanak povrijeđenog veziste Neđeljka Vlahovića, još nekoliko prvotimaca žali se na povrede, pa ko će sve na teren, a ko ne, odlučiće pred utakmicu Nebojša Vignjević. A kako god odluči, cilj se ne mijenja. Isti je kao i u avgustu prošle godine.

Fudbaleri Mogrena imaju veliku priliku da u Pljevljima naprave odlučujući korak ka tituli, ukoliko lider osvoji tri boda protiv aktuelnog šampiona (domaćin nema rezultatski imperativ), biće znatno bliži cilju.

U tom slučaju “žuti” će biti mnogo rasterećeniji u narednom derbiju protiv Budućnosti, koji se igra 21. maja na Lugovima. Tri kola prije kraja lider ima tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani podgorički tim.

"Utakmica sa Rudarom nije odlučujuća, ali nam je u svakom slučaju bitna. Ukoliko ne uspijemo da osvojimo tri boda, imamo i popravni protiv Budućnosti. Sa druge strane, ako uspijemo da dobijemo meč, onda je titula mnogo blizu", svjestan je Branislav Milačić, trener Mogrena.

Međusobni okršaji Rudara i Mogrena znali su da izazovu i brojne sumnje, a velika prašina digla se prije dvije godine - tada su iz tabora Budućnosti digli veliki buku i javno prozvali Pljevljake da nijesu “zapinjali” protiv budvanskog tima. Mogren je na kraju te sezone osvojio titulu.

U prethodnoj sezoni Rudar je slavio protiv Mogrena u aprilskom meču pod Golubinjom, a tadašnji trener Budvana Dejan Vukićević je upravo nakon tog meča podnio ostavku pravdajući je “privatnim razlozima”.

A Milačićev odgovor na nove kuloarske verzije...

"To pitajte taj narod koji priča takve priče. Zašto Rudar ne bi igrao? I zbog čega se takvo pitanje postavlja samo kada se igra protiv Mogrena? Znači li to da mi treba da “kupimo” utakmicu? Najbolji neka pobijedi, tako razmišljamo moja ekipa i ja. Ako Rudar bude bolji, mi ćemo im čestitati. Logično je, međutim, da je naš motiv ovoga puta mnogo jači", kazao je Milačić.

Lider će, međutim, biti i oslabljen neigranjem kapitena Grbića (koji je pod suspenzijom zbog crvenog kartona zarađenog na meču protiv Mladosti). Grbić neće igrati ni u narednom derbiju protiv Budućnosti, a trener Mogrena u Pljevljima ne može da računa ni na Ćetkovića i Božovića.

"Imamo 20-ak igrača na treninzima, a raduje što su se vratili Đokaj i Vujović. Očekujem otvorenu predstavu u Pljevljima, a to je naša realna šansa da dođemo do cilja. Rudar će igrati vjerovatno kao i protiv Budućnosti, zapravo onako kako uvijek igra. U svakom slučaju, moramo da pružimo 110 odsto svojih mogućnosti", zaključio je Milačić.

Bonus video: