Vojvodina tuži igrače Partizana zbog šovinističke pjesme

Generalni sekretar novosadskog kluba Radisav Rabrenović rekao je da su igrači Partizana vrijeđali stanovnike Vojvodine pjesmom "Pola Mađar-pola Ustaša"
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2011. 15:10h

Fudbalski klub Vojvodina najavio je danas da će tužiti svakog fudbalera Partizana koji je pjevao šovinističke navijačke pesme, dok je grad Novi Sad najavio uručivanje trofeja "Kup je naš" navijačima "lala".

Generalni sekretar novosadskog kluba Radisav Rabrenović rekao je da su igrači Partizana vrijeđali stanovnike Vojvodine pjesmom "Pola Mađar-pola Ustaša", i da će protiv njih biti podnijeta prijava zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

"Igrači Partizana su predvođeni (Markom) Jovanovićem, sa mikrofonom u rukama, pevali tu pesmu. Ne znam samo kome su to pevali? Novosađanima, Vojvođanima, kome?...Izgleda da je svima normalno da Beograđani vrijeđaju ljude iz Novog Sada i Vojvodine potpuno nekažnjeno", rekao je on Radiju 021.

Generalni sekretar Vojvodine okarakterisao je pjesmu kao "čist izraz mržnje". On je rekao da klub ima podršku iz vrha vojvođanske vlasti da se stvari "istjeraju na čistac".

Prema njegovim riječima, trenutno su u planu konsultacije sa advokatskim timom, poslije čega slijede tužbe.

"Šta će Vojvodina preduzeti povodom ovog skandala, vidjećemo nakon razgovora sa našim advokatima. Ono što je sigurno je da će tužbi sigurno biti", naveo je Rabrenović.

Gradske vlasti Novog Sada objavile su danas da će u nedjelju navijačima dodijeliti trofej "Kup je naš", ali bez obrazloženja zašto se to čini.

U saopštenju grada navodi se da će pehar uručiti član gradskog veća zadužen za sport Aleksandar Kravić. On će to učiniti na poluvremenu utakmice Vojvodina - Spartak na atletskoj stazi ispred sjeverne tribine stadiona Karadjorđe.

Vojvodina je u srijedu izgubila od Partizana finale kupa sa 2:1, ali taj meč nije završen, pošto su Novosađani u 82. minutu napustili teren nezadovoljni suđenjem.

Bonus video: