Buskets pet mečeva na „hlađenju” zbog rasnih uvreda na račun Marsela ?

Na video-snimku se jasno vidi kako Buskets govori “Mono” (majmune), iako je pokušao da rukom sakrije to kako se obraća Marselu
0 komentar(a)
BUSKETS, Foto: Reuters
BUSKETS, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.05.2011. 20:54h

Fudbaleru Barselone Serđu Busketsu, poznatom i kao najvećem glumcu u svjetskom fudbalu, prijeti kazna od pet mečeva suspenzije, ukoliko se pokaže tačnim da je pomenuti fudbaler na rasnoj osnovi vrijeđao Realovog defanzivca Marsela - prenosi španska “Marka”. U tom slučaju Buskets će propustiti finale sa Mančester junajtedom, koje se igra 28. maja na “Vembliju”.

Disciplinska komisija Uefe pokrenula je postupak na osnovu video-snimka koji joj je dostavio madridski klub (sa prve polufinalne utakmice u Ligi šampiona između Reala i Barselone, koji je odigran u Madridu), te na osnovu izjave Marsela.

Na snimku se jasno vidi kako Buskets govori “Mono” (majmune), iako je pokušao da rukom sakrije to kako se obraća Marselu.

Odluka Uefe povodom “slučaja Buskets” znaće se u nedjelju, a biće objelodanjena dan kasnije.Buskets je, inače, poznat po ispadima koji obično nisu bili sankcionisani.

Prošle godine u polufinalu Lige šampiona protiv Intera je odglumio udarac u lice, iako ga je Mota odgurnuo u vrat. Igrač Intera je dobio crveni karton, a kamera je uhvatila kako igrač Barselone kroz prste viri da vidi da li će njegova gluma uroditi plodom.

Ove godine u dva meča sa Realom glumom je “zaradio” da žute kartone dobiju Arbeloa i Marselo. Oba puta Buskets je padao kao pokošen i hvatao se za lice, iako je oba puta kontakt bio ka grudima.

Bonus video: