Luis Enrike preuzima Atletiko

„Marka“ piše da je u konkurenciji bio i Gregorio Mancano, ali da su čelnici kluba Migel Anhel Hil Marin i Hesus Garsija Pitarć željeli da pruže šansu nekadašnjem kapitenu Barselone
0 komentar(a)
Luis Enrike, Foto: Www.marca.com
Luis Enrike, Foto: Www.marca.com
Ažurirano: 12.05.2011. 11:12h

Čuveni fudbaler Real Madrida i Barselone stiže u redove trećeg španskog velikana - Luis Enrike će naredne sezone biti trener Atletiko Madrida.

Samo četiri dana nakon njegovog 41. rođendana, „Marka“ je objavila da je igrač koji je 62 puta igrao za reprezentaciju Španije dogovorio saradnju sa upravom „jorgandžija“.

Madridski sportski list piše da je u konkurenciji bio i Gregorio Mancano, ali da su čelnici kluba Migel Anhel Hil Marin i Hesus Garsija Pitarć željeli da pruže šansu nekadašnjem kapitenu Barselone.

Enrike je trenersku karijeru počeo 2008. godine, kada je na poziv Pepa Gvardiole preuzeo Barselonu B. Iako je imao još dvije godine ugovora, obavijestio je javnost da na kraju sezone odlazi sa „Kamp noua“.

Njegova ekipa ove sezone igra odlično, čak je trenutno treća u Segundi, ali nema pravo da igra plej-of za popunu Primere, zato što je filijala Barselone.

Luis Enrike će na klupi naslijediti Kikea Sančesa Floresa, koji je prošle sezone osvojio Ligu Evrope, ali ove godine njegova ekipa igra veoma slabo.

Bonus video: