Jovetić u nedjelju na terenu?

"Očekivanja i procjene su da bi protiv Bolonje mogao da zaigra 20-ak minuta, ali tek treba da donesemo odluku", rekao je trener Fiorentine Siniša Mihajlović
0 komentar(a)
Joveta, Foto: Reuters
Joveta, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.05.2011. 20:44h

Crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić mogao bi da zaigra u nedjelju protiv Bolonje u pretposljednjem kolu Serije A, najavio je trener Fiorentine Siniša Mihajlović.

Meč na stadionu “Artemio Franki” počinje rano, u 12.30 časova.

- Stevan je dugo bio van terena i tek sedam dana trenira punim intenzitetom sa ekipom. Očekivanja i procjene su da bi protiv Bolonje mogao da zaigra 20-ak minuta, ali tek treba da donesemo odluku - rekao je Mihajlović, a prenosi rimski dnevnik “Korijere delo sport”.

Ukoliko zaigra protiv Bolonje, biće to Jovetićev povratak na teren poslije tačno osam mjeseci i osam dana. Jedan od najtalentovanijih evropskih fudbalera povrijedio se 6. avgusta prošle godine, kada je na treningu Fiorentine pokidao ligamente koljena.

Meč sa Bolonjom nema prevelikog rezultatskog značaja za Fiorentinu, a ujedno je i posljednji koji će “ljubičasti” odigrati na svom stadionu ove sezone. A da je Jovetićev nastup u finišu meča sasvim realan, govori i odluka stručnog štaba Fiorentine da se crnogorski reprezentativac danas pojavi na konferenciji za novinare, koja će u kampu Fiorentine biti održana u 11 časova.

Eventualni povratak Jovetića na teren od velikog je značaja za crnogorsku reprezentaciju, koja 4. juna protiv Bugarske igra jedan od ključnih mečeva kada je u pitanju borba za direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Ukoliko Jovetić u nedjelju protiv Bolonje, ili u posljednjem kolu u gostima protiv Breše, bude dobio priliku da nastupi, onda bi mogao da bude od pomoći Zlatku Kranjčaru pred meč sa Bugarima.

Bonus video: