Pioniri Budućnosti osvojili Kup u fudbalu

Podgoričani u finalu koje je danas igrano na kampu FSCG na Starom aerodromu savladali Jedinstvo sa 2:1 i prigrabili trofej namijenjen pobjedniku Kupa
0 komentar(a)
Pioniri, Foto: FSCG
Pioniri, Foto: FSCG
Ažurirano: 11.05.2011. 20:10h

Pioniri Budućnosti osvojili su Kup Crne Gore pošto su u finalu zasluženo slavili protiv Jedinstva sa 2:1 na terenu Trening kampa FSCG u Podgorici.

Podgoričani su bili bolji tim tokom svih 70 minuta, a put ka pobjedi otvoren je već u četvrtom minutu kada je golmana Radovića savladao Radonjić. Uprkos inicijativi formalni domaćin je prednost udvostručio tek u sedmom minutu drugog poluvremena, kada se upisao najbolji igrač utakmice Cmiljanić.

Do kraja meča Budućnost je stvorila pregršt sjajnih šansi ali nije uspjela da postigne treći pogodak, čak ni sa bijele tačke odakle je Cmiljanić pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

- Zadovoljan sam osvojenim Kupom, ali igra uvijek može biti bolja, a možda je i značaj utakmice okovao noge mojim igračima. Mislim da smo ipak zasluženo slavili, ali bih naglasio da se i Jedinstvo predstavilo u dobrom svijetlu – rekao je trener “plavih” Vojo Pejović.

Gosti su uspjeli da postignu počasni pogodak i to prekrasan, četiri minuta prije kraja utakmice, kada je kapiten Hodžić efektno pogodio iz slobodnog udarca. Ipak, Bjelopoljci nisu imali snage za preokret, pa su se morali zadovoljiti srebrnom medaljom.

- Vidjelo se da je Budućnost spremnija ekipa, koja ima više kvalitetnih igrača, što je na kraju i rezultiralo pobjedom. Moji igrači su bili i zbunjeni atmosferom, slabo su ušli u meč, ali kako je utakmica odmicala igrali smo sve bolje. Čestitam Budućnosti na pobjedi - istakao je trener gostiju Goran Jovanović.

Pehar u ruke kapitenu Banoviću, uručio je selektor kadetske i pionirske reprezentacije Sava Kovačević.

Bonus video: