Fergi: A trebalo je da budem menadžer Arsenala...

Njima se žurilo, a ja sam imao obaveze prema reprezentaciji. Šta se desilo? Arsenal je odustao i nakon nekoliko mjeseci sam otišao u Mančester - rekao je Ferguson
0 komentar(a)
Ferguson, Foto: REUTERS
Ferguson, Foto: REUTERS
Ažurirano: 11.05.2011. 09:53h

Ser Aleks Ferguson je davne 1986. godine, samo nekoliko mjeseci prije nego je preuzeo Mančester junajted, na stolu imao ponudu Arsenala.

Škot je rekao da nije postao menadžer "tobdžija" najviše zbog činjenice da se čelnicima Arsenala žurilo u tom trenutku.

Ferguson je tada bio menadžer Aberdina i selektor Škotske.

- Njima se žurilo, a ja sam imao obaveze prema reprezentaciji. Šta se desilo? Arsenal je odustao i nakon nekoliko mjeseci sam otišao u Mančester - rekao je Ferguson.

Fergi je otkrio da je razmišljao o Arsenalu i da je želio da sa sobom u London povede i tadašnjeg pomoćnika u reprezentaciji Voltera Smita.

- Htio sam to da mu kažem na reprezentativnom okupljanju za utakmicu protiv Izreala. Nisam znao da je on već sve dogovorio sa Rendžersom - prenio je Ferguson šta se dešavalo prije 25 godina.

Od tada, Fergi je u Mančesteru i ne žali puno za Arsenalom, jer je postao legenda Junajteda. U subotu juri 12. titulu od kada je na "Old trafordu". Takođe, 28. maja igra finale Lige šampiona protiv Barselone na "Vembliju".

Bonus video: