Palermo eliminisao Milan iz Kupa Italije

Sicilijanci su slavili sa 2:1 i iskoristili slavljeničku atmosferu u Milanu da dođu do trećeg finala Kupa u istoriji. Palermo je u finalu poslije 32 godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2011. 21:26h

Milan vjerovatno ne tuguje puno što neće igrati finale Kupa Italije, ali ono što se piše nakon poraza od Palerma u revanšu polufinala je da će navijači „rosonera” na duplu krunu morati da čekaju još jedno vrijeme. Makar do naredne sezone...

Sicilijanci su slavili sa 2:1 i iskoristili slavljeničku atmosferu u Milanu (u subotu proslavili Skudeto) da dođu do trećeg finala Kupa u istoriji. Ekipa Delija Rosija je u finalu poslije 32 godine (posljednji put se za trofej borila 1979). Prvi meč na „San Siru” je završen bez pobjednika (2:2).

Milan je, sa druge strane, posljednji put finale igrao 2003. godine kada je i osvojio manje bitno nacionalno takmičenje na Apeninima.

Trener „rosonera” Masimilijano Alegri nije bio odustao od Kupa prije ove utakmice, pokazao je to i time što je izveo gotovo najjači tim (Robinjo i Pato su igrali od starta, Kasano i Ibrahimović su ušli u nastavku).

Međutim, volja upornih momaka sa Sicilije je bila presudna, pa je šampion u samo nekoliko minuta drugog poluvremena bacio peškir. Prvo je Miljaćo u 63. donio prednost i razgalio navijače na „Barberi”, a 10 minuta kasnije u glavnoj ulozi je bio Bovo - iskoristio je penal nakon što je Van Bomel srušio Iličiča i dobio direktan crveni karton.

Bovo je samo što se krenulo sa centra udario kopačkom u glavu Pata i morao je u svlačionicu, ali Milan ni tada nije mogao da vrati neizvjesnost. Sve što su „rosoneri” uradili je gol Ibrahimovića u 94. minutu.

U drugom polufinalu sjutra se sastaju Inter i Roma. „Crno-plavi” su prvi meč u Rimu pobijedili sa 1:0.

Bonus video: