Ljesar: Da pokažemo da vrijedimo

Futsal reprezentacija će 20. i 21. maja da odigra dva prijateljska meča sa Englezima u Herefordu
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2011. 17:59h

Crnogorska futsal reprezentacija sjutra u Tivtu počinje sedmicu priprema za dvije prijateljske utakmice sa Engleskom, koje će 20. i 21. maja igrati u Herefordu. Iako u ovom sportu Engleska nema ugled koji uživa u fudbalu, u crnogorskoj selekciji znaju da im slijedi težak zadatak.

- Od kada se bavim ovim poslom tražio sam od igrača da pruže maksimum na svakoj utakmici. Za mene nema razlike u pristupu prijateljskoj ili zvaničnoj utakmici, pa se punom snagom mora igrati u Herefordu. Bez obzira što Engleska trenutno nije u svjetskom futsal vrhu, radi se o ozbiljnoj ekipi koju ne smijemo potcijeniti. Tim prije jer je Engleska puno uložila u ovaj sport posljednjih godina, a njeni treneri su znali da iskoriste informacije sa seminara, radionica i interneta da unaprijede igru svoje reprezentacije. Radi se o veoma dobroj ekipi, vrlo ozbiljnoj i disciplinovanoj, pa vjerujem da će nam ova dva testa biti dragocjena u cilju formiranja ekipe – rekao je selektor crnogorske reprezentacije Sveto Ljesar.

U staroj bazi hotela „Palma“, pripremaće se 15 izabranika. Golmani: Dragoljub Despotović i Miloš Bošković. Igrači: Saša Gojković, Nikola Perović, Mihailo Damjanović, Darko Zeković, Zoran Barović, Zoran Bajović, Ranko Novović, Ilija Mugoša, Vladimir Vukčević, Igor Jovanović, Nemanja Vukašinović, Nedžad Haverić i Darko Ćalasan.

- Ovo je praktično ista grupa igrača koja je igrala na kvalifikacionom turniru u Turskoj, pa očekujem veći nivo uigranosti. Ako se,međutim, uzme u obzir mali broj utakmica koje su igrači imali u pauzi između dvije akcije, teško je očekivati veliki pomak. Zato nam u Engleskoj rezultat ne može biti u prvom planu, već od igrača tražim da pokažu koliko vrijede i mogu u ovom momentu. Pored ranije pozvanih igrača, pripreme će proći i Ćalasan, ali neće putovati u Englesku – rekao je Ljesar.

Bonus video: