Kristijanov odgovor Mesiju

Portugalac sada ima 34, tri pogotka više od Mesija, a uz malo sreće je protiv Sevilje mogao da postigne još koji gol - kod 6:2 je promašio najmanje tri velike šanse
58 pregleda 0 komentar(a)
Spettacolo_2, Foto: REUTERS
Spettacolo_2, Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.05.2011. 16:10h

Real je ove sezone dobio samo jednu bitku sa Barselonom, Kristijano Ronaldo ni u jednom „el klasiku” nije parirao Lionelu Mesiju, ali je prije dvije noći u Sevilji makar djelimično odgovorio Argentincu - postigao je četiri gola na „Pichuanu” i pretekao napadača Barselona na prvom mjestu liste strijelaca.

Portugalac sada ima 34, tri pogotka više od Mesija, a uz malo sreće je protiv Sevilje mogao da postigne još koji gol - kod 6:2 je promašio najmanje tri velike šanse.

Mario Gomes je u pobjedi Bajerna nad St. Paulijem (8:1) upisao het-trik, dok su Havijer Ernandes i Nemanja Vidić lansirali Mančester junajted ka 19. tituli prvaka Engleske.

GOLMANI

Šaber (Monako) - u Kneževini i dalje strijepe za opstanak, ali je nakon remija protiv PSŽ taj cilj mnogo realniji.

Handanović (Udineze) - podatak da je odbranio ukupno osam penala ove sezone u Seriji A govori da Udineze nema samo Antonija di Natalea i Aleksisa Sančesa. Slovenac je posljednji jedanaesterac u nizu odbranio Mauru Zarateu iz Lacija.

ODBRANA

Vidić (Mančester junajted) - pravi policajac u odbrani „đavola”. Stigao je i da se upiše u strijelce u jednom od najvažnijih mečeva za Junajted u sezoni.

Kolodžejdžak (Lion) - francuski mediji su njegovu partiju protiv Marseja okarakterisali kao „čudesnu”: „Nijedan bek u ligi nije tako zaustavio Matjea Valbuenu”, napisao je „L'Ekip”.

Pike (Barselona) - Lionel Mesi je uzeo predah i to je bio znak da ostali igrači krenu da rješavaju stvari.

SREDINA

Kutinjo (Inter) - Leonardo mu je dao šansu kada se malo ko i sjećao ovog omalenog Brazilca. Međutim, pamtiće ga golman Fiorentine Artur Boruc nakon što je mu je zabio gol iz slobodnog udarca.

Kaka (Real Madrid) - vjerovatno će Žozea Murinja proglasili ludim u Madridu ako zaista želi da Kaku zamijeni sa Frenkom Lampardom na kraju sezone.

Adam (Blekpul) - u samo nekoliko minuta je promašio, a potom i pogodio iz penala protiv Totenhema.

Mareska (Malaga) - probudio se na kraju sezone - na vrijeme da pomogne Malagi da izbjegne ispadanje.

Sedorf (Milan) - vjerovatno mu je ovo posljednja sezone u dresu „rosonera”, ali je i Masimilijano Alegri mogao da se uvjeri kakav je igrač čuveni Holanđanin.

Gigs (Mančester junajted) - fenomen iz Velsa! Kako je samo odigrao posljednja tri meča protiv Čelzija (dva u Ligi šampiona i ovaj u Premijer ligi).

NAPAD

Ronaldo (Real Madrid) - njegova predstava na „Pichuanu” je bila impresivna. Dao je četiri gola, mogao je makar još tri... Bez obzira na to što Real nije ispunio ciljeve, Portugalac je imao veličanstvenu sezonu.

Lakić (Kajzerslautern) - nedavno je potpisao ugovor sa Volfsburgom, a u subotu se potrudio da svoj budući klub gurne u Cvajtu.

Di Natale (Udineze) - gotovo je izvjesno da će biti najbolji strijelac u Seriji A ove sezone, ali njega interesuje nešto sasvim drugo - da dovede Udineze do kvalifikacija za Ligu šampiona.

Gomes (Bajern) - najpozitivniji lik u Bajernu u lošoj sezoni, koja će se završiti bez trofeja. Na 31 meč u Bundes ligi je dao 27 golova, od čega tri u posljednjem kolu protiv St. Paulija.

Ševanton (Leće) - zahvaljujući pobjedonosnom golu Urugvajca protiv Napolija Leće je sve bliže opstanku.

Ernandes (Mančester junajted) - Fergusonov adut u borbi za titulu - u debitantskoj sezoni je dao 13 pogodaka u Premijer ligi, ukupno 20 u sezoni. Već nakon 37 sekundi je natjerao Petra Čeha da vadi loptu iz mreže.

Boseli (Đenova) - bolje nije moglo za navijače „grifona”. Đenova je u 96. minutu savladala Sampdoriju i praktično je poslala u Seriju B.

Bonus video: