Alegri: Igrači za primjer

"Promijenili smo puno igrača, tokom sezone smo mijenjali način igre, ali su svi igrači bili na raspolaganju za sve što sam tražio od njih", kaže trener Milana Masimilijano Alegri.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2011. 11:25h

Milan nije propustio priliku da već u subotu veče na „Olimpiku“ protiv Rome osigura 18. Skudeto, prvi od 2004. godine. remi bez golova bio je dovoljan gostima da po završetku utakmice počnu veliko slavlje.

„Hvala prije svega igračima i predsjedniku Berluskoniju koji mi je na raspolaganju stavio jaku ekipu. Osvojiti titulu već u prvoj godini je zaista veliko zadovoljstvo. U budućnosti moramo pojačati ekipu koja je već jaka. Predsjednik nam je obećao poklon i rekao da ćemo biti zadovoljni“, kaže trener Milana Masimilijano Alegri, koji je prošlog ljeta u Milan stigao iz Kaljarija.

Dva kola prije kraja dileme, dakle, više nema, Milan ima devet bodova više od Intera, koji danas igra sa Fiorentinom.

„Ponašanje igrača u svlačionici je bilo za primjer. Svi su potvrdili da su pravi profesionalci, ljudi sa vrijednostima, koji su svoje individualne kvalitete podredili kolektivu. Promijenili smo puno igrača, tokom sezone smo mijenjali način igre, ali su svi igrači bili na raspolaganju za sve što sam tražio od njih. To međusobno poštovanje nas je i dovelo do titule“, dodao je Alegri, i istakao da su ključne bile pobjede u gradskom derbiju i u Firenci u trenucima kada je Napoli imao isti broj bodova kao Milan.

Igrači i stručnio štab Milana su titulu proslavili u rimskom hotelu „Park Prinčeva“, gdje će ostati to utorka ujutro, kada putuju za Palermo na revanš meč polufinala Kupa Italije (u Milanu je bilo 2:2).

Potpredsjedniku Adrijanu Galijaniju su prve čestitali Arigo Saki, Antonio Điraudo, Andrea Anjeli, Marćelo Lipi i Kaka.

„onog dana kada sam prodao kaku Milanu zaplakao sam. Sve bih uradio za Kaku“, priznao je Galijani.

Iako u slavljeničkom raspoloženju, Galijani nije želio prisutnim novinarima, kojima je dozvoljeno da uđu na feštu kada je ista bila već u poodmakloj fazi, da otkrije ništa kada je prelazni rok u pitanju, ili, pak, riješi dilemu oko produžetka ugovora sa starosjediocima Pirlom, Ambrozinijem, Gatuzo, Sidorfom...

„Na kraju sezone ćemo o tim stvarima. Sad mislimo na Palermo. Ovom 18. titulom smo postali punoljetni“, dodao je Galijani.

Bonus video: