Budućnost kontrama dotukla Rudar (2:1)

Podgoričani poveli efektnim golovima Boškovića i Mugoše nakon sjajnih kontranapada, a Bojić u sudijskoj nadoknadi iz penala ublažio poraz Rudara (2:1)
0 komentar(a)
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.05.2011. 20:18h

Rudar je promašio tri velike šanse, a Budućnost u finišu postigla dva gola - Podgoričani su ostali u trci za titulu nakon što su večeras prvi put nakon dvije godine savladali Pljevljake na svom stadionu (2:1).

Gosti su, zanimljivo, tokom cijelog meča čekali Budućnost na kontre, što im je polazilo za rukom jer su imali čak tri velike prilike, da bi u finišu i sami "stradali" iz istog oružja - kontranapada.

Budućnost se, naime, razigrala tek kada se Rudar malo izvukao na protivničku polovinu, što vjerovatno nije bila koncepcija koju je Nebojša Vignjević tražio od svojih fudbalera za finiš utakmice. Ovako, iako iskusniji i zreliji, fudbaleri aktuelnog šampiona ispali su puno naivniji od protivnika, pošto je do 69. minuta anemična Budućnost nakon dva kontranapada pretvorila meč u vrlo efektnu pobjedu.

U 69. minutu kontranapad je sijevnuo po lijevoj strani, poveo ga je Mugoša a nastavio Petar Vukčević, Dragan Bošković je sačekao loptu na sredini i maestralnim lob udarcem, kakav se rijetko na crnogorskim terenima, prebacio Mijatovića za erupciju oduševljenja na stadionu.

Rudar je tada htio ili ne bio prinuđen da izađe visočije, a dočekala ga je još jedna kontra, ponovo ubitačna - Vuković je dodao do Nikole Vukčevića, ovaj je sastavio sa golom Stefana Mugošu, koji se maltene ušetao u mrežu za 2:0. Tek u prvom minutu sudijske nadoknade gosti su ublažili poraz, golom Bojiića iz penala nakon što je golman Dragojević faulirao Ivicu Jovanovića.

Malo šta je, inače, u derbiju i posljednjem meču 30. kola Crnogorske lige nagovještavalo takav epilog, pošto je do vodećeg gola Budućnosti Rudar imao čak tri velike šanse, a četa Saše Petrovića salvama zvižduka ispraćena u svlačionicu.

U četvrtom minutu Radunović je dugom loptom lansirao Mugošu, koji je efektnim lob udarcem iz teške pozicije promašio gol. Bila je to najava da će domaćin krenuti žestoko, ali nije bilo tako...

Samo minut kasnije zaprijetio je i Rudar, šut Vlahovića glavom nakon centaršuta Ivice Jovanovića završio je pravo u Dragojevića

Budućnost je jalovo napadala, Pljevljaci se zgusnuli u sredini i čekali, i prvu šansu dočekali u 21. minutu – Jovanović se šutirao iz povoljne pozicije, Dragojević odbio, a Useni sa samo pet metara glavom prebacio gol.

Vidjelo se tada da su Pljevljaci mnogo bliži golu od Podgoričana, efektno su koristili veliki prostor u napadu koji im je ostavio domaći tim. Već u 27. minutu, gosti su tako imali još jednu veliku šansu – centrirao je Bojan Ivanović, a Dragojević vrhom prstiju skinuo šut Mićića glavom.

Da je na golu Podgoričana stajao neki slabiji golman, Rudar bi tada vodio 1:0, ovako četa Saše Petrovića nastavila je da pokušava i da se nada.

Ipak, sve se svelo na jalove, spore i nekreativne napade, koje su gosti lagano odbijali. Tako je oko 2.000 gledalaca pod Goricom četu Saše Petrovića na poluvremenu "počastilo" salvama zvižduka sa tribina.

Zanimljivo da su oba trenera u 24. minutu izvršili po jednu prinudnu izmjenu - kod Budućnosti nije mogao da nastavi Radović, koji je igrao sa maskom za nos (zamijenio ga Cicmil), dok je kod Rudara umjesto povrijeđenon Vlahovića ušao Miroje Jovanović.

U sličnom ritmu počelo je i drugo poluvrijeme. Budućnost je pokušala da napadne, ali je šansu opet dočekao Rudar. I to kakvu - Igumanović je centrirao sa lijeve strane, Useni je sjajno primio na grudi, pogledao u oči Dragojevića, ali je golman Budućnosti odbranio njegov udarac.

Budućnost - Rudar 2:1

Podgorica – Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.500. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Radulović (Podgorica) i Dejan Pajović (Cetinje). Žuti kartoni: Bošković (Budućnost), Useni (Rudar).

Budućnost: Dragojević, Golubović, Radović (Cicmil), Đikanović, Radunović, N.S.Vukčević, Bošković, Vučić (Mazić), P.Vukčević, Mugoša (Nikač), Vuković.

Rudar: Mijatović, B.Ivanović, Bojić, Adžić, Igumanović, Brnović, Vlahović (M.Jovanović), Francišković, Useni (Popović), Mićić (Sekulić), I.Jovanović.

Bonus video: