Kvins Park Rendžers sljedeće sezone u Premijer ligi

"Kada smo čuli odluku, igrači su u svlačionici plakali od sreće", rekao je trener Kvins Park Rendžersa Nil Vornok.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2011. 12:55h

Engleski fudbalski klub Kvins Park Rendžers takmičiće se sljedeće sezone u Premijer ligi pošto mu Fudbalski savez Engleske (FA) nije oduzeo bodove zbog povrede pravila prilikom potpisivanja ugovora sa igračem Instituta, Argentincem Alehandrom Faurlinom.

Kvins Park Rendžers je ove sezone osvojio šampionsku titulu u Drugoj engleskoj ligi - Čempionšipu i tako se direktno plasirao u Premijer ligu, ali je ipak morao da sačeka odluku FA, kako bi bio siguran da će slledeće sezone, prvi put poslije 1996. godine, igrati u elitnom takmičenju.

FA je sprovela istragu protiv Kvins Park Rendžersa pošto je klub povrijedio "pravila vlasništva nad fudbalerom" prilikom potpisivanja ugovora sa Faurlinom u julu 2009. godine.

Savez je proglasio krivim londonski klub po dvije tačke, od ukupno sedam, ali ipak nije odlučio da mu ove ili sljedeće sezone oduzme 15 bodova.

"Kada smo čuli odluku, igrači su u svlačionici plakali od sreće. Prošli smo kroz težak period i nikada neću shvatiti kako su uspjeli da se koncentrišu na mečeve. Osjećamo veliko olakšanje jer znamo da smo sada i zvanično šampioni", rekao je trener Kvins Park Rendžersa Nil Vornok.

Bonus video: