Murinju pet mečeva suspenzije!

Takođe, portugalski stručnjak će morati da plati i novčanu kaznu od 50 hiljada eura...
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.05.2011. 14:50h

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unija (UEFA) kaznila je danas trenera Reala Žozea Murinja sa pet mečeva suspenzije zbog ponašanja na meču sa Barselonom u Ligi šampiona. Takođe, portugalski stručnjak će morati da plati i novčanu kazu od 50 hiljada eura.

Posljednja utakmica u okviru suspenzije je uslovna i Murinjo će pauzirati taj meč ako ponovi prekršaj u naredne tri godine.

Spekulisalo se da će UEFA kazniti Murinja sa, čak, sedam utakmica, ali je na kraju stigla nešto blaža odluka “evropske kuće fudbala”, koja je, u svakom slučaju, htjela da Murinju pošalje jasnu poruku da mu se takve stvari ne bi smjele događati u budućnosti. Zanimljivo, Barselona je tražila da trener Reala bude kažnjen sa deset mečeva!

Murinjo je zaradio crveni karton na meču sa Barslenom, jer je žestoko protestvovao nezadovoljan suđenjem, a nakon meča je oštro kritikivao suđenje i ponašanje igrača Barselone. Murinjo je na konferenciji za štampu mnogo puta ponovio pitanje ‘zašto?’, koje je dobilo svoj dio u jednoj pjesmi.

Murinjo je već odradio jedan meč, u revanšu sa Barselonom, a ako kazna ostane na snazi, Murinjo neće moći da vodi ekipu na prva četiri meča grupne faze narednog izdanja Lige šampiona. Naravno, pod uslovom da ostane u Realu.

Real je već najavio da će uložiti žalbu za ovu odluku, a madridski klub će, kako je saopšteno, ići i do Suda za arbitražu u sportu u Lozani, ako to bude potrebno.

Odrambeni fudbaler Reala Pepe, koji je takođe isključen u prvoj utakmici polufinala, odslužio je jedan meč suspenzije u revanšu, a moraće dodatno da plati 20.000 eura.

Uefa je kaznila i rezervnog golmana Barselone Hosea Pinta sa tri utakmice neigranja, jer je isključen u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona protiv Reala.

Barselona je u dva meča polufinala Lige šampiona eliminisala Real – Katalonci su u Madridu slavili 2:0, dok je u revanšu na “Kamp Nou” bilo 1:1.

Bonus video: