Žarko Korać ne mari za statistiku

Korać je dva puta pogađao mrežu Budućnosti i Rudara, i sada je prvi strijelac lige sa 17 pogodaka
132 pregleda 0 komentar(a)
Korac, Foto: S. Prelević
Korac, Foto: S. Prelević
Ažurirano: 05.05.2011. 18:12h

Sa dva lijepa gola protiv Budućnosti napadač Zete Žarko Korać krunisao je sjajnu golgetersku seriju i sada je sa 17 pogodaka najbolji strijelac prvoligaškog takmičenja.

Korpulentni špic zapravo je samo potvrdio golgetersku klasu u nekadašnjem najvećem derbiju crnogorskog fudbala - protiv komšijske Budućnosti.

Ispostavilo se, međutim, da Koraćev učinak nije bio dovoljan za trijumf njegovog tima, uzbudljiv okršaj na Trešnjici završen je bez pobjednika (2:2).

"Utisci su jako dobri, publika je imala šta da vidi. Bili smo bolji u prvom dijelu, dok je Budućnosti pripao nastavak. Mislim, dakle, da je na kraju remi zaslužen, a mi smo takođe zadovoljni bodom. Nemamo pritisak, ispali smo iz Kupa, a četvrto mjesto nam je zagarantovano. Pružićemo maksimum i u narednom meču sa Mogrenom u Budvi, pa ćemo da vidimo šta će biti", ističe Korać.

Napadač Zete je prethodno bio dvostruki strijelac i protiv Rudara u Pljevljima, a nakon četiri gola iz dva posljednja meča usamio se na vrhu liste strijelaca.

Gol manje postigao je kapiten Budućnosti Ivan Vuković, a napadač Sutjeske Božo Marković dao je 15 golova...

Interesantno da je Korać u premijernom šampionatu, u kojem je Zeta osvojila titulu “podijelio” titulu najboljeg strijelca sa tadašnjim bombarderom Rudara Damirom Čakarom.

"Nije mi prioritet da budem prvi strijelac lige, kao što sam već jednom prilikom izjavio. Želim da igram što je bolje moguće, potrudiću se da podignem formu na još veći nivo, a ukoliko tako bude i novi golovi će doći.Želimo da do kraja dodatno popravimo utisak zbog nas samih, ali i zbog navijača", kaže golgeter Zete.

U prethodnim derbijima protiv Rudara i Budućnosti nije falilo inspiracije...

"Ima i toga, ali u posljednje vrijeme imam svježinu, odlično se osjećam", kaže Korać.

Golgeter Zete navikao je domaću fudbalsku javnost na golove, ali mu na kraju sezone ističe jednogodišnja pozajmica iz Šerifa...

"Ne želim da se vratim u Moldaviju, a sva ostala rješenja su dobra", ističe Korać.

Neka prvaka odluči derbi u Budvi

Na vrhu se ništa nije promijenilo - Mogren je remizirao protiv Mladosti na Starom aerodromu (1:1), a Budućnost sa Zetom na Trešnjici.

Četiri kola prije kraja Budvani i dalje imaju tri boda prednosti u odnosu na “plavo-bijele”.

"Mislim da je najpravednije da sve odluči njihov međusobni duel u Budvi koji se igra u pretposljednjem kolu", zaključio je Korać.

Bonus video: