BLIŽI SE POVRATAK

Želim jednog dana da budem najbolji na svijetu

Kao i većina fudbalera, želim jednog dana da osvojim Zlatnu loptu "Frans fudbala". Čak i ako Mesi i Kristijano Ronaldo budu i dalje tu, na terenu", kazao je Jovetić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2011. 17:06h

Stevan Jovetić je ponovo na terenu - već nekoliko dana crnogorski fudbalski as uključen je u puni trening Fiorentine.

Kada će zaigrati prvi meč nakon osmomjesečne pauze zbog teške povrede ligamenata koljena, pa makar samo nekoliko minuta, sada je samo pitanje trenutka - da li u nedjelju protiv Intera, ili u preostala dva kola u kojima će se tim Siniše Mihajlovića sastati sa Brešom i Bolonjom.

Iako će mu, naravno, nedostajati utakmica, Jovetić će se gotovo sigurno staviti na rasolaganju crnogorskom selektoru Zlatku Kranjčaru za utakmicu sa Bugarskom u Pogdorici 4. juna, jednu od presudnih kada su u pitanju šanse reprezentacije Crne Gore da se direktno plasira na Evropsko prvenstvo.

A u izjavi italijanskim medijima, Jovetić je danas kazao da je neizmjerno srećan što će uskoro zaigrati prvu utakmicu od avgusta prošle godine.

"Čekao sam ovo osam mjeseci i, ako je do mene, već sjutra bih mogao na teren. Ipak, moram pažljivo da saslušam savjete medicinske službe. Osjećam se dobro i volio bih da zaigram nekoliko posljednjih utakmica ove sezone, ali ako to ne bude bilo moguće, spreman sam i da sačekam naredni termin", istakao je Jovetić.

Kako kaže, ne želi da misli o onome što je bilo.

"Beskorisno je sada razmišljati o tome šta sam mogao da uradim da sam ove sezone mogao da igram. Želim samo da se dokažem na terenu, a uskoro ću dobiti priliku".

Jovetić je prilično uzbuđen zbog skorog povratka utakmicama, pa je italijanskim medijima otkrio svoje ambicije kada je u pitanju nastavak karijere.

"Kao i većina fudbalera, želim jednog dana da osvojim Zlatnu loptu "Frans fudbala"! Čak i ako Mesi i Kristijano Ronaldo budu i dalje tu, na terenu", kazao je Jovetić.

Dejan Savićević i Peđa Mijatoviću bili su vrlo blizu osvajanja Zlatne lopte kada su crnogorski fudbaleri u pitanju, ali su morali da se zadovolje drugim mjesto. Savićević je 1991. godine vjerovatno i zasluživao da osvoji prestižnu nagradu prije Žan-Pjera Papena, dok je Mijatoviću 1996. prestižno prizanje izmaklo samo zbog toga što se u isto vrijeme pojavio neponomljivi Brazilac - Ronaldo.