Fabregas, Kaljehon i Šahin za novi Real

Sudeći po španskim medijima, jedina nedoumica ko će biti trener. I dok „As“ tvrdi da Žoze Murinjo ostaje, poslovično dobro obaviještena „Marka“ piše da je Horhe Valdano već razgovarao sa bivšim selektorom Argentine i Čilea, Marselom Bjelsom
50 pregleda 0 komentar(a)
Fabregas, Foto: Reuters
Fabregas, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.05.2011. 12:12h

Real Madrid će i ovog ljeta potpuno promijeniti tim. Uprava "kraljevskog kluba" već je dogovorila dolazak Hose Marija Kaljehona iz Espanjola za pet miliona eura, ali to je tek početak.

Sjajni vezista Borusije Nuri Šahin je na vratima "Santjago Bernabeua", a najtrofejniji svjetski klub sprema bombu - ponudiće Arsenalu 40 miliona eura za Seska Fabregasa.

Ukoliko taj posao bude realizovan, Florentino Peres bi zadao veliki udarac Barseloni, jer bi doveo dijete katalonskog kluba, koje i Đoan Laporta i Sandro Roselj godinama pokušavaju da vrate.

Real traži i pojačanje na lijevoj strani. Prvo ime na listi želja je Fabio Koentrao, ali izgleda da je lijevi bek Benfike sve dogovorio sa Bajernom. Na meti je i as Aston Vile, Ešli Jang.

Na meti Madriđana je i napadač Udinezea Aleksis Sančes, ali je njegova cijena (oko 35 miliona eura) previsoka čak i za Peresa.

Iz glavnog grada Španije odlaze Jerži Dudek (ističe mu ugovor), Pedro Leon, Serhio Kanales i Fernando Gago, a klub čeka zadovoljavajuću ponudu za Kaku.

"Marka" je objavila da je Mančester siti za brazilskog čarobnjaka ponudio 25 miliona eura i Emanuela Adebajora, ali da je ta ponuda odbijena.

Napadač iz Togoa nije zadovoljio, pa Madriđani ne žele da aktiviraju klauzulu o njegovoj kupovini vrijednu 16 miliona eura, ni da ga zadrže u dilu sa Kakom, jer ne pristaje da sjedi na klupi.

Sudeći po španskim medijima, jedina je nedoumica ko će biti trener. I dok "As" tvrdi da Žoze Murinjo ostaje, poslovično dobro obaviještena "Marka" piše da je Horhe Valdano već razgovarao sa bivšim selektorom Argentine i Čilea, Marselom Bjelsom.

Bonus video: