Marka: Murinjo je prestrašeni šarlatan

Najkraći put za dostizanje finala bio je - igranje fudbala. Međutim, on je odabrao onaj straha i šarlatanstva - piše \\"Marka\\"
63 pregleda 0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.05.2011. 11:24h

Dani Žozea Murinja na klupi Real Madrida se, izgleda, bliže kraju. To bi se moglo zaključiti po komentaru “Marke”, koja je Specijalnog nazvala prestrašenim šarlatanom.

“Veliki gubitnik polufinala Lige šampiona je potcijenio vlastite igrače, potčinio ih je Barseloni, nije iskoristio zanos nastao osvajanjem Kupa, a sastav je temeljio na Pepeu, umjesto na kvalitetu kojom mu ekipa obiluje”, stoju u tekstu Marke.

Kada ovako nešto napiše “Marka”, koja je naklonjena Realu, onda je jasno da je Murinjo na tankom ledu.

“Murinjo i samo Murinjo je krivac za eliminaciju. Njegovim optužbama nakon prvog susreta, klub je doveo u nezavidnu pravnu situaciju i ludilo primjerenije advokatskoj kancelariji koja se priprema za pravnu bitku, nego za fudbalski klub koji se priprema za težak revanš”, osvrnula se “Marka” na ispad na konferenciji za medije poslije prve utakmice u Madridu i farsične Realove tužbe Uefi koje su ga slijedile.

“Ne treba biti previše pametan kako bi znali da će nakon toga reakcija Uefe biti onakva kakvu je demonstrirao De Blekere svojim suđenjem u revanšu. Može se reći da je situacija s Ronaldom bila nesreća, ali svi znamo da radi o pljački”.

Komenator “Marke” se, ipak, vratio Murinju.

“Tokom cijelog polufinala nije bio spreman na terenu ili van njega. Taktika mu je bila katastrofalna, a diplomatija još gora. Sada će opet navući svoj kostim mučenika i vratiti se u svoj svijet, u kojem je samo on u pravu, a sve drugo laž”.

“Stvarnost je, ipak, drugačija. Najkraći put za dostizanje finala bio je - igranje fudbala. Međutim, on je odabrao onaj straha i šarlatanstva”.

Bonus video: