Mančester junajted počistio Šalke

Junajted i revanšu lako izašao na kraj sa Šalkeom, slavio sa 4:1 i izborio finale na "Vembliju" 28. maja protiv Barselone
0 komentar(a)
Mančester junajted, Foto: FONET
Mančester junajted, Foto: FONET
Ažurirano: 04.05.2011. 21:08h

Ser Aleks Ferguson je dozvolio sebi luksuz da protiv Šalkea u revanšu na teren pošalje gotovo cijelu rezervnu ekipu, a da istovremeno ne ostane dužan navijačima - „đavoli” su pobijedili sa 4:1 i zakazali duel sa Barselonom 28. maja na „Vembliju”.

To finale će biti repriza onog iz 2009. godine iz Rima kada je Barsa bila previše jaka za Fergijev tim. Međutim, stari vuk očekuje da sada bude epilog drugačiji...A sada priprema za LondonU Mančesteru nije bilo Nemanje Vidića, Rija Ferdinanda, Rajana Gigsa, Majkla Kerika, Vejna Runija, Havijera Ernandesa, Patris Evra je ušao u nastavku... U startnoj postavi su bila samo dva igrača koja su počela meč u Gelzenkirhenu - Edvin van der Sar i Antonio Valensija.

Četiri gola su, takođe, dali igrači koji imaju sporednu ulogu. Pored Valensije, upisali su se i Daron Gibson i Anderson.

- Ovo je perfektno, jer smo još u prvom meču riješili veliki dio posla, a onda i sada dali maksimum - rekao je Van der Sar.

Holanđanin se potom osvrnuo na finale sa Barselonom.

- Barsa igra nevjerovatno i sigurno da nas čeka jako težak posao. Pokazali su koliko su jaki 2009. a mi ćemo da se potrudimo da dokažemo da smo naučili nešto od te utakmice - kazao je golman Junajteda.Fergi: I ovo su igračiMančesteraOdluka Fergusona da odmori veliki dio tima je bila jasna, ako se zna da u nedjelju igra meč koji će da rješava titulu (protiv Čelzija u Premijer ligi).

- Sinoć nisam spavao, mnogo sam razmišljao o tome. Kada sam upoređivao igrače pojedinačno, bilo mi je jasno da imam sjajne igrače. I ovi što su izašli na teren su fudbaler Mančestera. I oni imaju pravo da igraju. Činjenica je da se mnogi pitaju zašto sam ovo uradio s obzirom na to da je polufinale Lige šampiona u pitanju, ali sada se vidi da sam pogodio - istakao je Ferguson.

Spreman je da sruši i veliku Barsu.

- Imamo snagu da osvojimo ovaj trofej. Barsa je sjajna ekipa, uživanje je gledati njene mečeve, ali i mi ćemo da budemo spremni. Međutim, prvo Čelzi, onda pričamo o svemu ostalom - rekao je menadžer „đavola”.

Mančester će na „Vembliju” igrati četvrto finale Lige šampiona u Fergijevoj eri, a ukupno 5. u klupskoj istoriji. I Junajted i Barselona imaju po tri titule prvaka Evrope...Šalke misli na njemački KupŠalke je dao sedam golova Interu u četvrtfinalu, a onda je u polufinalu primio šest od Mančestera.

Bez obzira na sve, „kraljevsko-plavi” su upisali najveći rezultat u istoriji kada je ovo takmičenje u pitanju, a sada se okreću finalu Kupa Njemačke - 21. maja u berlinu igraju sa Duizburgom.

- Naišli smo na boljeg protivnika, to je činjenica. Mi smo dostigli svoj limit u ovom takmičenju, Mančester je u oba meča bio bolji. Ipak, mislim da je svaki navijač ponosan na ovo što smo uradili u Ligi šampiona - kazao je trener Šalkea Ralf Rangnik.

Mančester j. - Šalke 4:1 (prvi meč 2:0)

Mančester - Stadion “Old traford”. Kapacitet: 75.957. Sudija: Pedro Proensa (Portugal). Strijelci: Valensija u 26, Gibson u 31, Anderson u 72. i 76. za Mančester junajted, Huardo u 35. minutu za Šalke. Žuti kartoni: Gibson, Skols, Anderson (Mančester junajted), Eskudero (Šalke).

Mančester Junajted (4-3-3): Van Der Sar - Rafael (Evra), Smolig, Evans, O'Šea – Gibson, Skols (Flečer), Anderson – Valensija, Berbatov (Oven), Nani.

Šalke (4-4-2): Nojer - Učida, Hevedeš (Huntelar), Mecelder, Eskudero - Papadopulos, Hurado - Baumjohan (Edu), Farfan (Matip), Draksler – Raul.

Bonus video: