Ronaldo: Svi znaju da sudije štite Barsu

Četvrti "el kasiko" u 18 dana najbolji igrač Reala Kristijano Ronaldo slikovito nazvao "nemogućom misijom 4"
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Beta-AP
Ronaldo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.05.2011. 11:11h

Barselona je sinoć proslavila plasman u finale Lige šampiona, a igrači Reala ostali su šokirani zbog, kako kažu, načina na koji su ispali.

"Da su nam sudije makar dozvolile da zaprijetimo", rekao je Kristijano Ronaldo, koji je četvrti po redu "el klasiko" slikovito nazvao "nemogućom misijom 4".

Iker Kasiljas se nakon prvog meča suzdržao od komentarisanja suđenja, ali sinoć nije mogao da izdrži.

"Poništili su nam gol, kao i obično. Sjećam se prve utakmice, da je ostalo 0:0 mi bismo sa ovih 1:1 prošli u finale. Real nema kompleks Barselone, ali samo kada nam dopuste da igramo 11 protiv 11. Ponosni smo jer smo se borili do kraja", rekao je Kasiljas.

Nakon isključenja Pepea u prvoj utakmici, sudija (ovoga puta Frank de Blekere iz Belgije) je u revanšu poništio gol Reala kod rezultata 0:0, neposreno prije vodećeg gola Barselone. Dosuđen je faul Kristijana Ronalda, koji je u padu zakačio Maskerana nakon što je njega faulirao Pike. Tako je Iguain uzalud pogodio mrežu.

"Znamo da možemo da se nosimo sa Barselonom, koja je strašan tim, ali nam sudije nisu dozvolile. U prvoj utakmici su nam isključili fudbalera i dali Barseloni brojčanu prednost, a sada su nam na nevjerovatan način poništili gol. Ma, znali smo da nešto tako može da se dogodi. Svi znaju da Barselona ima privilegovan status kod sudija. Neka im odmah daju sve trofeje za narednu sezonu, da ne moramo uzalud da se borimo", rekao je Ronaldo i opisao situaciju iz 53. minuta:

"Gol Iguaina je bio čist. Ljudi moji, apsolutno čist! Pike me je gurnuo s leđa i ja sam u padu zakačio Maskerana, a sudija je procijenio da sam ja napravio faul!?

Barselona je sinoćnom pobjedom izašla kao apsolutni pobjednik iz serije od četiri "el klasika", iako su dva tima po ukupnom učinku izjednačena - i Barsa i Real dobili su po jedan meč, uz dva remija.

"Barselona ima veliku moć izvan terena, to je jasno svima koji bilo šta znaju o fudbalu. U Kupu kralja su nas pustili da igramo fer i pobijedili smo Barselonu. Gubili smo uvijek kada je neka sudijska odluka išla u korist Barselone. Jedan crveni karton, drugi crveni karton, onda poništen gol koji je bio regularan...", bijesnio je Ronaldo.

Murinjo, dakle, nije bio na stadionu, ali je Real opet po završetku utakmice imao svog "Murinja". Ovoga puta to je bio njegov zemljak, Kristijano Ronaldo, koji se obrušio na sudije.

Murinjo je, inače, gledao revanš utakmicu iz hotela u Barseloni, pošto katalonski klub nije uspio da mu omogući staklenu ložu na stadionu (niko od sponzora nije želio da se odrekne svog mjesta), a posmatranje utakmice sa "običnom" publikom nije bila opcija iz sigurnosnih razloga.

Bonus video: