Fergi je mislima već na „Vembliju”

Ferguson će malo promiješati karte, pa će lakše povrijeđeni Vejn Runi i Rajan Gigs vjerovatno ostati na tribinama kako bi potpuno spremni dočekali mečeve odluke u finišu sezone
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2011. 20:06h

Fizički u Mančesteru, a duhom već u Londonu - ekipa Aleksa Fergusona odrađuje sjutra protiv Šalkea revanš polufinala Lige šampiona (prvi meč dobila 2:0), a mislima je uveliko na “Vembliju”, gdje će 28. maja najvjerovatnije imati priliku da osvoji četvrtu titulu prvaka Evrope.

London je za Fergusona ove sezone očigledno “suđeni grad”, jer će Mančester i u subotu u velikom derbiju protiv Čelzija rješavati posla u Premijer ligi.

Sjutra je, naravno, sve jasno - samo čudo može da odvoji “đavole” od trećeg finala Lige šampiona u posljednje četiri godine. Čuda se, doduše, dešavaju u fudbalu (primjer je pobjeda Mančestera nad Bajernom sa dva gola u nadoknadi u finalu 1999), ali naravno, ne tako često.

Posebno zbog toga što je prvi duel dva tima, igran prije osam dana u Gelzenkirhenu, pokazao da je razlika u kvalitetu između dva tima - enormna.

Ferguson će zbog toga i malo promiješati karte, pa će lakše povrijeđeni Vejn Runi i Rajan Gigs vjerovatno ostati na tribinama kako bi potpuno spremni dočekali dva meča odluke. Na poštedi je, takođe, i Portugalac Nani, dok će Ćićarito vjerovatno biti na klupi.

- Runi danas nije trenirao. Vidjećemo šta će biti sjutra, ali vjerovatno nećemo rizikovati - rekao je Ferguson na konferenciji za novinare.

A trener Mančestera je zadovoljan što će ponovo moći da računa na oporavljenog veterana Pola Skolsa. Tu si i Majkl Oven i Dimitar Berbatov, koji će nakon duže vremena početi meč.

- Berbatov i Oven su potpuno spremni za najveće napore i to me jako hrabri. Širi se fond fudbalera uoči najvažnijih utakmica - kazao je Ferguson i dodao da će se u sjutrašnjem meču osloniti na najiskusnije igrače.

Škot je, naravno, suviše iskusan da bi revanš olako shvatio.

- Favoriti smo, jer imamo dva gola prednosti, ali nismo završili posao. Srećom, igramo pred našem publikom i navijači će nam znatno olakšati posao.

A Šalke stiže na “Old traford” sa namjerom da se na dostojanstven način oprosti od evropske scene. Tim Ralfa Rangnika već je napravio najveći uspjeh u istoriji, a nakon 0:2 u prvom meču, više nema šta da izgubi.

Iskusni defanzivac Krištof Mecelder očekuje da će se sjutra na “Old trafordu” stvari odvijati drugačije od susreta u Gelzenkirhenu.

- Moramo da budemo kompaktniji i agresivniji u odnosu na prvi meč. U brojnim segmentima oni su jači od nas, ali smatram da možemo da pronađemo naše prednosti - kazao je Mecelder.

Mančester j. - Šalke (prvi meč 2:0)

Mančester - Stadion “Old traford”. Kapacitet: 75.957. Sudija: Pedro Proensa (Portugal). Početak u 20.45.

Mančester Junajted (4-4-2): Van Der Sar - O'Šej, Vidić, Ferdinand, Evra - Anderson, Flečer, Skols, Valensija - Berbatov, Oven.

Šalke (4-4-2): Nojer - Učida, Mecelder, Matip, Sarpeji - Papadopulos, Hurado, Baumjohan, Farfan - Raul, Edu.

Trio iz Šalkea ostao na aerodromu

Peruanac Džeferson Farfan, Brazilac Edu i Japanac Acuto Učida nisu posjedovali valjane dokumente za ulazak u Englesku, pa su juče ostali na aerdoromu u Dizeldorfu, a ostatak ekipe odletio za Mančester.

Skandal će, međutim, vjerovatno biti spriječen - očekuje se da se trio iz Šalkea danas priključi ekipi nakon sređivanja papira. Trener Ralf Rangnik planirao je svu trojicu fudbalera u prvoj postavi.

Galerija

Bonus video: