Budućnost protiv Zete: Pobjeda ili kraj snova

Meč protiv Zete posljednja je šansa za Budućnost da ostane u tri za titulu sa vodećim Mogrenom
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2011. 09:51h

Budućnost ima strašno komplikovan zadatak protiv Zete - mora da pobijedi na izuzetno teškom gostovanju ukoliko želi da sačuva šampionske snove, ali svjesna da joj ni pobjeda, u krajnjem, neće donijeti puno ukoliko Mogren obavi svoj dio posla protiv Mladosti.

Slično će biti i u subotu, uoči meča sa Rudarom pod Goricom u noćnom terminu. Predstoje, dakle, četiri dana odluke, Podgoričani traže pobjede u dva vezana derbija i nadaju se kiksu Mogrena kako bi derbi u Budvi 21. maja odlučivao o tituli.

- Idemo na pobjedu, protiv Mladosti smo vratili pobjedničku atmosferu i vjerujem da ćemo je zadržati i nakon meča protiv Zete - rekao je napadač Budućnosti Dragan Bošković i ponovio ono što su minulih sedmica redom pričali i njegov trener i njegovi saigrači:

- Priželjkujemo meč odluke u Budvi, jer bi bilo fer i pošteno da međusobni duel nas i Mogrena odluči prvaka. Titula bi tako bila najslađa. Zato je od presudnog značaja da prebrodimo ova dva meča koja imamo u tri dana.

Duel na Trešnjici je kvalifikacioni, u slučaju da Budućnost ne pobijedi, šampionat će vjerovatno biti odlučen četiri kola prije kraja.

- Ne predajemo se dok god postoje i teoretske šanse, ali ukoliko ne pobijedimo Zetu, a Mogren osvoji sva tri boda protiv Mladosti, tu bi definitivno bio kraj trke za titulu. Ipak, u tom pravcu ne razmišljamo, optimisti smo i nadamo se maksimalnom učinku do utakmice u Budvi - ističe Bošković.

Slično razmišlja i pomoćni trener Budućnosti, nekadašnji defanzivac Goran Perišić, koji je kao igrač vodio mnoge duela sa Zetom koji su u to vrijeme, makar u crnogorskim okvirima, bili više od fudbala.

- Čeka nas izuzetno težak meč, ali nemamo izbora. Odgovara nam jedino pobjeda i moramo da uradimo sve da do nje dođemo. Vjerujem da će današnji derbi presuditi kvalitet, koji je na našoj strani, ali i da će ovo kolo zakomplikovati stvari na vrhu tabele - kazao je Perišić.

Budućnost je dobila dva posljednja derbija na Trešnjici (4:2 i 2:0), ali to ne mora ništa da znači, danas će je čekati rasterećen i motivisan rival.

- Vjerujem da će Vukićević postaviti igru da ne izgubi, tako da ćemo morati da pružimo maksimum kako bismo ispunili cilj. Pokušaćemo da igramo svoju igru, da dominiramo i da stvaramo šanse. Posljednji meč protiv Mladosti je pokazao da smo popravili realizaciju - dodao je Perišić.

Defanzivac Ilija Radović je na subotnjoj utakmici protiv Mladosti slomio nos, pa će mjesto u startnoj postavi, kao u prvom dijelu sezone, zauzeti Đorđije Đikanović.

Burzanović: Bolji smo!

Zeta je rasterećena uoči derbija, kao četvrta na tabeli jednako je daleko i od treće i od pete pozicije (po deset bodova), ali to ne znači da će joj nedostajati motiva - gostovanje Budućnosti, uostalom, na Trešnjici je uvijek bilo više od obične utakmice. Iako današnji derbi nema onu draž koju je, na primjer, imao prije tri ili četiri godine, Zeta će ući u utakmicu sa jednakom željom da pobijedi.

- Mislim da smo bolji od Budućnosti i da je ovo prava prilika da pokažemo da ovaj tim dosta vrijedi, nakon što smo sticajem raznih okolnosti ispali iz Kupa i ostali daleko od borbe za titulu u prvenstvu. Vjerujem da ćemo danas nadoknaditi makar dio onoga što smo propustili - kaže vezista Zete, nekadašnji fudbaler Budućnosti Goran Burzanović.

On je jedan od petorice fudbalera Zete koji su nosili i dres Budućnosti, uz Milana Radulovića, Balšu Božovića, Đorđija Ćetkovića i Gavrila Petrovića, koji je igrao za “plave” u mlađim kategorijama.

- Dosta sam puta igrao protiv Budućnosti i sa te strane nema nikakvog posebnog motiva, utakmica je kao i svaka druga. Igramo na našem stadionu i zanima nas samo pobjeda - kaže Burzanović, koji kaže da će njegov tim završiti veliki dio posla ukoliko zaustavi Sanibala Orahovca.

- Orahovac je najbolji igrač Budućnosti, on i pogađa mrežu i asistira saigračima, tako da će biti veoma važno da ga zaustavimo. Ipak, ne opterećujemo se protivnikom, i mi imamo puno aduta, naročito u napadu - zaključuje Burzanović.

Meč na Trešnjici počinje danas u 16.30 časova.

Bonus video: