Petrovac dočekuje Bar

Ishod kompletne sezone lomi se u ovakvim duelima, eventualni kiks može skupo koštati kada se budu svodili računi
0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.05.2011. 12:36h

Petrovčani žele trijumf na domaćem terenu, revanš za bolan poraz u jesenjem dijelu šampionata i još jedan važan korak ka opstanku u eliti bez baraža.

Barani imaju isti cilj, a pokazali su da znaju da odigraju. Ulog je veliki, vremena za popravne ispite ima sve manje, a gužva u donjem dijelu tabele ne ostavlja nikoga ravnodušnim ili bezbrižnim.

Ishod kompletne sezone lomi se u ovakvim duelima, eventualni kiks može skupo koštati kada se budu svodili računi. Svjesni su toga i kapiteni i iz oba tabora.

- Ovo su mečevi u kojima morate biti hrabri, koncentrisani i sigurni u sebe i svoje kvalitete. Direktni dueli sa timovima koji imaju isti cilj, nikada nisu laki. Uvijek nose dodatno breme opterećenja i rezultatsku važnost iznad svih ostalih mečeva. Tim prije što ulazimo u završnu fazu šampionata kada svaki bod ima neku drugu težinu. Trijumf je imperativ, cilj i nešto od čega ne smijemo bježati jer igramo na domaćem terenu. Znamo da i gostima „gori“ pod nogama i da će sve uraditi da pokušaju da dođu do povoljnog rezultata. Ne očekujem fudbalsku predstavu lijepu za oko, ulog je veliki za oba tima - istakao je kapiten Petrovca Siniša Graovac.

Domaćin će biti oslabljen neigranjem dva standardna defanzivca zbog parnih kartona Mihailovića i Stanišića.

Kod gostiju je slična situacija. Osim defanzivca Gačevića u timu neće biti ni još dvojice važnih igrača Jankovića i Ceklića. Remi u prethodnom kolu uliva optimizam.

- Željeli smo sva tri boda u Podgorici, ali nam nije pošlo za rukom da ih i osvojimo. Spremni smo za možda i najvažniji meč u ovoj sezoni. Dokazali smo da posjedujemo sportsku drskost da u važnim duelima ove sezone pružimo partije koje se od nas i očekuju.Veću psihološku barijeru imaće domaćin jer igra pred svojim navijačima. Čisto sumnjam da će uslijediti borba otvorenog garda. Moramo mudro i strpljivo čekati svoju šansu, i priliku koja nam se ukaže na pravi način iskoristiti - rekao je kapiten OFK Bara Boris Merdović.

Bonus video: