Remzijev čudesni povratak

Remzi je prvi put nakon povrede zaigrao 12. marta i to baš protiv Junajteda, a sedam dana kasnije je bio starter protiv VBA. Duel protiv „đavola” mu je bio tek 5. u sezoni
70 pregleda 0 komentar(a)
Remzi, Foto: REUTERS
Remzi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.05.2011. 15:44h

Devet mjeseci je trajao oporavak Arona Remzija od teške povrede i loma noge, nakon toga je bio na pozajmici u Notingem forestu i Kardifu, a onda je Arsen Venger riješio da ga vrati u Arsenal. I nije pogriješio...

Mladi Velšanin, koji je inače nedavno postao najmlađi kapiten u istoriji svoje zemlje, zahvalio se svom menadžeru na najbolji mogući način - riješio je derbi protiv Mančester junajteda, ali i otvorio trku za titulu.

Remzi je prvi put nakon povrede zaigrao 12. marta i to baš protiv Junajteda (ušao je u drugom poluvremenu u porazu u FA kupu), a sedam dana kasnije je bio starter protiv VBA. Duel protiv „đavola” na „Emirejtsu” mu je bio tek 5. u sezoni.

GOLMANI

Benaljo (Volfsburg) - i bilo je vrijeme da „vukovi” krenu i u gostima. Opstanak je sada skoro izvjestan, a pobjedu u Bremenu je pečatirao sjajni čuvar mreže iz Švajcarske.

Šćešni (Arsenal) - jedno je sigurno - „tobdžije” su u ovoj nesrećnoj sezoni dobile golmana za budućnost.

ODBRANA

Kliši (Arsenal) - za veliko čudo, odbrana je bila bolji dio tima Arsenala u derbiju sa Mančester junajtedom. E da je tako bilo u duelima sa manjim rivalima na Ostrvu, danas bi se na „Emirejtsu” možda i slavila titula...

Sako (PSŽ) - bije ga glas da je najmoćniji defanzivac u Francuskoj. Po mnogima, njegova karijera će tek da se razvije u Seriji A, u dresu Intera ili Milana.

Riter (Volfsburg) - kapiten koji nosi ekipu, Magatova produžena ruka na terenu. Postigao je pobjedonosni gol na „Vezeru”.

Kabul (Totenhem) - nije Totenhem izgubio od Čelzija, njegov poraz na „Stemford bridžu” je potpisao sudija Mariner. Tako je i partija bez greške Kabula ostala u sjenci katastrofalnog suđenja.

SREDINA

Remzi (Arsenal) - bio je to poseban dan za navijače Arsenala. Pobijedili su Junajted, srušili tradiciju i ponovo mogli da uživaju u klasi koju pokazuje oporavljeni 20-godišnji Velšanin.

Flamini (Milan) - lideru Serije A je potreban još samo bod da i matematički osvoji Skudeto. Protiv Bolonje ništa nije bilo idealno, ali je sve riješio gol Francuza u 8. minutu.

Hamšik (Napoli) - Napolitanci se i dalje trkaju sa Interom za drugo mjesto koje i ne znači puno (i drugi i treći tim idu direktno u Ligu šampiona).

Ćerći (Fiorentina) - italijanski mediji su ga prglasili igračem utakmice protiv Udinezea: „Protivnik nije kapirao nijedan njegov potez, radio je šta je htio”, napisao je „Medijaset”.

Ćavi Prijeto (Sosijedad) - junak je svako ko izađe na kraj sa Barselonom. Ovog puta, to je uradio Sosijedad zahvaljujući golu Prijeta sa bijele tačke.

Lafita (Saragosa) - Žoze Murinjo je doživio i drugi šamar u samo nekoliko dana u Madridu. Svaki boli na svoj način, iako Real više nema ni za šta da igra u Primeri.

NAPAD

Odemvingije (VBA) - njegov tim je pobijedio Aston Vilu i napravio ključni korak ka opstanku. Nigerijac je postigao izjednačujući gol.

Toti (Roma) - i u Bariju je dao dva gola, sada je na kvoti 206 pogodaka i na 5. poziciji na listi najboljih strijelaca Serije A svih vremena.

Žervinjo (Lil) - na ljeto vjerovatno ide iz Lila, pa bi titula bila idealan poklon za odlazak.

Pacini (Inter) - dva gola koja se ne gledaju tako često. Bez sumnje je najbolji italijanski napadač...

Rosi (Viljareal) - ako ima neko da može da parira Paciniju, onda je to omaleni majstor iz Viljareala.

Baptista (Malaga) - Roma je za njega prošlost, Brazilcu definitivno leži španski fudbal.

Barios (Borusija Dortmund) - 14 golova Paragvajca su pomogla da „milioneri” krunišu sjajnu sezonu. Borusija je u subotu proslavila titulu na krcatom „Vestfalenu”.

Bonus video: