Hicfeld: Murinjo je prostak koji uništava fudbal

"Sretao sam Murinja na nekim sastancima u UEFA i zaista je arogantan, sujetan, stalno žvaće žvaku i često se ponaša kao prostak", kazao je Hicfeld.
0 komentar(a)
Hicfeld, Foto: Reuters
Hicfeld, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2011. 14:57h

Poznati njemački fudbalski trener Otmar Hicfeld kritikovao je danas trenera madridskog Reala Žozea Murinja zbog ponašanja i, kako je rekao, destruktivne taktike koju je postavio protiv Barselone.

"Srećom, Murinjova destruktivna taktika, usmjerena jedino ka provociranju i uništavanju protivničkog plana nije uspjela. Taj stil igre nije u skladu sa renomeom kluba kao što je Real i nanosi veliku štetu imidžu Madriđana", kazao je Hicfeld, aktuelni selektor Švajvarske.

Real je prošle nedjelje kod kuće izgubio sa 2:0 od Barselona, a Murinjo je isključen zbog prigovora sudijama. Na konferenciji za medije poslije meča Murinjo je optužio arbitre i UEFA da godinama favorizuju Barselonu.

"Sretao sam Murinja na nekim sastancima u UEFA i zaista je arogantan, sujetan, stalno žvaće žvaku i često se ponaša kao prostak. Barselona bi trebalo sve da mu naplati na terenu i u revanšu", zaključio je Hicfeld.

Švajcarac je jedan od trojice trenera koji su uspjeli da osvoji Ligu šampiona sa dva različita kluba. Druga dvojica su Murinjo i Austrijanac Ernst Hapel.

Bonus video: