Švajnstajger: Dovedite Nojera

"Ako ima mogućnosti za dovođenje Nojera, koji nije samo trenutno najbolji golman na svijetu, već je i Njemac, onda tu šansu svakako treba iskoristiti", rekao je Švajnstajger.
0 komentar(a)
Švajnstajger, Foto: Reuters
Švajnstajger, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.05.2011. 12:50h

Iako je protiv Mančestera junejteda primio dva gola, a u subotu od Bajerna čak četiri, golman Šalkea Manuel Nojer je bio najbolji pojedinac svog tima u oba meča. Iako navijači Bajerna nijesu za dolazak Nojera, što su jasno pokazali brojnim transparentima (“Ne Nojeru”) na subotnjoj utakmici, vezni igrač Bavaraca Bastijan Švajnstajger misli suprotno.

"Ako ima mogućnosti za dovođenje Nojera, koji nije samo trenutno najbolji golman na svijetu, već je i Njemac, onda tu šansu svakako treba iskoristiti. Svaku mogućnost za jačanje ekipe treba iskoristiti. Lično se nadam da će ga klub dovesti", rekao je Švajnstajger.

Nojer ima ugovor sa Šalkeom do 2012. godine, i već je stavio do znanja da želi da ide, ali i da ostane u Njemačkoj, čime je stavio Mančester junajtedu da nema ništa od odlaska u Premijer ligu. Bajern je, dakle, prvi pik…

"Uvijek će biti navijača sa staromodnim mentalitetom. Ali, ja Nojera znam iz reprezentacije i mogu reći da on nije samo fantastičan golman, već ga jako cijenim i zbog njegovog karaktera. Miran je i povučen, ali vrlo skoncentrisan na terenu. Po karakteru bi se lako uklopio, svaka ekipa bi željela takvog golmana imati u ekipi. Čita igru kao malo tko drugi. Odličan je golman i s njime u ekipi stvari izgledaju lakše i jednostavnije", zaključio je Švajnstajger.

Bonus video: