Murinjo: Ako nam je nedostajalo motivacije, ja sam kriv

"Važna je psihološka priprema, motivacija, ona čini razliku između ekipe koja je spremna i one koja nije", kazao je Murinjo.
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.05.2011. 10:06h

Real je protiv Saragose (2:3) doživio drugi uzastopni poraz u zvaničnim utakmicama, računajući neuspjeh protiv Barselone u prvom meču polufinala Lige šampiona. Dva vezana poraza portugalski stručnjak nije imao od 2002. godine, a prvi put je izgubio kod kuće nakon devet godina i tačno 150 prvenstvenih utakmica.

"Važna je psihološka priprema, motivacija, ona čini razliku između ekipe koja je spremna i one koja nije. Ako je nama nedostajala motivacija, onda sam ja kriv. Primili smo tri gola prije nego što smo počeli igrati fudbal u drugom poluvremenu. Saragosa je iskoristila sreću i činjenicu da nam je vrijeme curilo. Mogli smo postići više, ali čestitam protivniku", kazao je Murinjo.

Poraz od ekipe koja je do ovoga susreta imala samo bod više od crte ispadanja u drugu ligu, tek drugi u ovom prvenstvu, itekako boli Madriđane. Trener Reala je, uz to, morao da objašnjava zašto u ekipu nije uvrstio Kristijana Ronalda.

“Ronalda nisam uvrstio u tim jer su Iguain i Benzema spremni i željni igre. Takođe, i Adebajor je bio na klupi. Međutim, sastav ekipe je bio dovoljno dobar da dođe do pobjede. Sa istim timom smo 3:0 savladali Atletik Bilbao, i Valensiju u gostima 6:3. To su najteža gostovanja u ligi. U svakom slučaju nisam želio Saragosi, kao niti jednoj drugoj ekipi, olakšati ostanak u Primeri. U drugom poluvremenu uveo sam igrače koji će igrati u Ligi šampiona, Di Mariju, Marsela i Ozila. Sve smo učinili da dođemo do pobjede”, dodao je Murinjo.

Bonus video: