Leonardo: Ispalo je savršeno

"Sve je ispalo savršeno. Pobijediti na ovakav način je, zaista, nevjerovatno, iako nije prvi put da to radimo", kazao je Leonardo.
0 komentar(a)
Leonardo, Foto: Reuters
Leonardo, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.05.2011. 09:37h

Inter je bilo na pragu poraza u Ćezeni, sudijsku nadoknadu je dočekao sa 0:1, ali se Đanpaolo Pacini, sa dva gola u samom finišu, pobrinuo da još uvijek aktuelni šampion Serije A izbjegne neuspjeh. Inter je, tako, onemogućio Milan da eventualnom pobjedom u današnjem meču sa Bolonjom proslavi titulu, tri kola prije kraja.

“Nijesmo htjeli da drugima omogućimo da slave zato što mi izgubimo. Uz to, sa dva gola sam darivao moje prijatelje iz Sampdorije, jer će im poraz Ćezene pomoći u borbi za opstanak. Željeli smo ovu pobjedu, a na kraju ćemo vidjeti na kojoj poziiji ćemo završiti”, kazao je Pacini.

Napadač Intera je, potom, odgovorio predstavnicima štampanih medija, koji su u posljednje vrijeme potencirali činjenicu da je do subote veče imao golgeterski pos od 40 dana.

“Ovi golovi su odgovor meni. Zabavljao sam se dok sam čitao da nisam postigao gol 40 dana. Međutim, zabavnije mi je kad postižem golove”, dodao je Pacini.

Trener Intera Leonardo se našalio da je sam scenario bio planiran kada je Pacinija uveo u 59. minutu.

“Sve smo tako isplanirali, organizovali. Sve je ispalo savršeno. Pobijediti na ovakav način je, zaista, nevjerovatno, iako nije prvi put da to radimo. Za nas je ovo bila, možda, odlučujuća utakmica i bilo je važno pobijediti u borbi za Ligu šampiona, iako još uvijek nije sve gotovo. Trenutno imamo pet bodova manje od Milana, ne znam…Sve je moguće.Ali, naš prvi cilj je Liga šampiona, a do kraja ćemo vidjeti šta će se desiti u borbi za Skudeto”, kazao je Leonardo.

Bonus video: