Arsenal mora, Savić i Marušić u stroju

Od 21.05 sati počeće prvi četvrtfinalni dueli LIge Evrope
93 pregleda 0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Reuters
Arsen Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.04.2018. 17:14h

Nakon burnih duela u evropskom elitnom takmičenju, danas će se odigrati i prvi četvrtfinalni dueli drugog po rangu takmičenja pod okriljem Uefe Liga Evrope. Iako manje značajno, ovo takmičenje je prioritet nekim od učesnika četvrtfinala, pošto im je jedina šansa da se osvajanjem pehara plasiraju u Ligu šampiona naredne sezone.

Takav je slučaj sa jednim od glavnih favorita ovog takmičenja, londonskim Arsenalom. Izabranici Arsena Vengera su šansu da se plasiraju u Ligu šampiona izgubili lošim igrama u Premijer ligi, pa u taboru “tobdžija” ne kriju da se neće štedjeti.

Arsenal dočekuje moskovski CSKA, prvi favorit Atletiko je domaćin lisabonskom Sportingu, Lacio će na “Olimpiku” testirati snagu najvećeg iznenađenja austrijskog Salcburga, dok Lajpcig u prvom susretu dočekuje Marsej.

"U situaciji smo da je za nas Liga Evrope najvažnije takmičenje. Nemamo prava na grešku i to stvara dodatni pritisak. Naša je dužnost da odigramo najbolje što možemo u ovom takmičenju, ali smo i klub koji je navikao da igra bitne utakmice. Ali, mi se ne zanosimo time što predstavljamo veliki klub, tek smo u četvrtfinalu i moramo naprijed, korak po korak. Nećemo potcijeniti CSKA, zbog njihove istorije dobrih igara u evrokupovima, a igrači su im tehnički izuzetno dobri. Uz to, cijenimo njihovu fudbalsku istoriju, uvažavamo ih i znamo da moramo pokazati igru višeg nivoa", kazao je Venger.

Prethodni duel u Londonu ova dva kluba odigrala su na starom "Hajberiju” u grupnoj fazi Lige šampiona 2006. godine, i nije bilo golova. I tada, ali i danas na golu “crvenoarmejaca” će stajati Igor Akinfejev.

"Neću pričati o toj utakmici, jer ona je prošlost. Ne želim da živim u prošlosti, gledam samo sadašnjost i u budućnost. A sadašnjost je takva da je to sasvim drugi Arsenal i sasvim drugi CSKA. I nećemo se lagati, tako velike klubove kakav je Arsenal je nevjerovatan osjećaj pobijediti. Moramo stremiti ka tom cilju, mada znamo da je pred nama veliki tim. Arsenal je zaista veliki", rekao je Akinfejev.

U prvim mečevima tvrtfinala nastupiće crnogorski reprezentativaci, za Lacio Adam Marušić, a za Atletiko Stefan Savić. Obojica su zbog povreda propustili duele osmine finala svojih klubova Lacija protiv Dinamo Kijeva, a Atletika sa moskovskom Lokomotivom. Iako na papiru Lacio ima najlakšeg rivala, ne treba zaboraviti da je u dvije prethodne runde Salcburg eliminisao Borusiju Dortmund i Real Sosijedad.

Parovi: (21.05 h): Arsenal - CSKA Moskva, Atletiko - Sporting Lisabon, Lacio - Salcburg, Lajpcig - Marsej.

Bonus video: